iPhone 8 – Samsung va avea un rol cheie in 2017

iPhone 8 va beneficia din plin de tehnologiile companiei Samsung, dar si de cele ale partenerilor companiei coreene, conform unor noi informatii.

iPhone 8 va fi lansat anul acesta de catre compania Apple, iar majoritatea contractelor necesare furnizarii de componente in vederea lansarii sale au fost deja semnate. Conform unor informatii aparute astazi, cei de la Samsung nu numai ca urmeaza sa furnizeze ecranele OLED pentru iPhone 8, ci si o parte dintre celelalte componente necesare asamblarii noului smartphone al Apple.

Mai exact, pentru iPhone 8 cei de la Samsung urmeaza sa ajute compania Apple sa cumpere o parte dintre componentele necesare functionarii ecranului OLED, acestea fiind modificate la cererea Apple. Separat de acestea, Samsung va furniza pentru iPhone 8 si unele placi flexibile cu circuite integrate, dar va ajuta Apple sa cumpere componente de la alti 4 furnizori din Coreea de Sud.

STEMCO si LG Innotek vor furniza pentru iPhone 8 componentele care conecteaza ecranul de placa logica, urmand ca aceasta din urma sa fie fabricata de catre Interflex, BH si Samsung Electro-Mechanics.

iPhone 8 – Samsung va avea un rol cheie in 2017

Practic, Apple este mai dependenta de Samsung decat credea foarte multa lume, iar iPhone 8 va beneficia de multe componente fabricate de catre parteneri ai coreenilor. Este posibil ca Samsung sa-si fi oferit serviciile pentru a ajuta Apple sa produca iPhone 8, doar in ideea de a putea semna un contract cu cei din Cupertino si a putea fi implicati in fabricare acestui nou smartphone.

Cei de la Samsung ar fi semnat un contract in valoare de 2.6 miliarde de dolari cu Apple, iar in baza sa vor furniza 70 de milioane de ecrane pentru iPhone 8 in urmatorii 3 ani. Desigur ca acest contract ar putea fi extins pentru a acoperi si alte smartphone-uri separat de iPhone 8, insa ramane de vazut ce va decide Apple.

“Because Apple is still less experienced in OLED, Samsung is said to be playing a key role in the overall supply chain management that consists of its own key parts suppliers … Samsung’s non-memory chip unit System LSI will supply display driver IC, the display chip for the OLED screen, while STEMCO and LG Innotek will provide the chip on films that connect it to the printed circuit board. The flexible printed circuit board will be provided by Interflex, BH and Samsung Electro-Mechanics.”

In momentul de fata iPhone 8 este lider pe piata ecranelor OLED, controland peste 90% din productia anuala globala pentru aceste tipuri de componente pentru smartphone. In viitor lucrurile se vor schimba, insa pana una-alta, iPhone 8 va beneficia de tehnologiile companiei Samsung si ale partenerilor sai pentru ca noul smartphone sa poata ajunge pe pietele globale anul acesta.

iphone 8 samsung rol cheie

27 COMENTARII

  1. Samsung e ca un zidar. Apple e arhitectul, Samsung vine cu materia prima si mana de lucru, dar pune in practica ideile altora. cel putin la procesoarele din iPhone. La ecrane modifica la cerere, ca si cum ai cumpara mobila modificata.

  2. Ma, Mr. Zaone! Este foarte frustrant cand vad oameni ca voi… Samsung zidar? Apple arhitect? In primul rand, ecranele oled sunt fabricate de catre samsung ” tehnologia lor, frate” prin ce este arhitect apple la asta? Daca ecranul este prelucrat in asa fel incat sa se potriveasca cu dispozitivul lor asta este alta traba..dar asta nu inseamna ca au facut ei ecranele dupa tehnologia lor ?
    Sunt telefone care detin ecrane Oled, produse de catre samsung.. Iphone inoveaza cu “inovatie straveche” iar voi cumparati.. Ma nu am nimic impotriva cu asta ?? Dar incetati sa mai credeti ca apple este buricul telefoanelor.. Dar va cred! Marul este vinovat..

  3. Esti asa de convins ca Aplle e arhitectul incat ai scris o aberatie in articol :
    ” In momentul de fata iPhone 8 este lider pe piata ecranelor OLED, controland peste 90% din productia anuala globala ” .
    Hmmm, e rau sa fii fan asa inrait – ajungi sa-ti exprimi frustrarile pe web.
    Cred ca doare tare faptul ca Apple depinde in asa de masura de Samsung si fara ei ar fi pe nicaieri .

  4. Apple e arhitect, mai putin cand pa fostroblema cu procesorul la Iphone 6S si toata lumea acuza Samsung. Nu a fost vina celor de la Apple. Cand e vorba de probleme mereu sunt altii vinovatii.

  5. Un arhitect care timp de 3 ani vine cu același design pentru case ‘de lux’, este unul care în scurt timp va fi scos pe tușă pentru că până și “zidarii” de la Samsung au început să se miște și să facă aparate grozave. Mai contează ca Samsung este aici datorită lui Apple ? Și Apple dacă îl avea pe Cuc la conducere de la început pana acum era o firmă necunoscută. Dumnezeu să îl ierte, Steve Jobs a venit cu tehnologie, a revoluționat piața, mereu când era scos un iPhone nou era ceva WOW și abia așteptai să pui mâna pe el mai repede. Înainte, cuvântul ‘Fantastic’ era descrierea perfectă pentru noile modele, pentru ca aducea noutăți, funcții grozave și stabilitate. Acum vezi din ce în ce mai multe update-uri la soft pentru că sunt diverși viruși (nu mai știu la ce soft, dacă erai conectat la Wi-Fi puteai fi atacat de hackeri, pe un telefon “de lux” !). Înainte de ce nu erau atâtea probleme cu iOS ? Înainte de făcea ceva, acum aduc funcții precum “rezistent la apa și praf”. Wow, bravo Apple ! Asta îmi doream de 10 ani ! Cu aceasta funcție a scris istorie ! ? Nu mai încercați să scuzați Apple. Dețin iPhone 7 și am fost fan Apple până la 6S inclusiv, dar dacă anul ăsta singurele noutăți vor fi repoziționarea camerei și a antenelor, va fi aiurea pentru Apple. Voi (Srb, Tamburina, etc) sperați ca iPhone 8 să vină cu niște ecrane pe care concurența le are de câțiva ani pentru că retina e deja antică, voi conștientizați asta ? ADN sau nu, la baza este ecran AMOLED, pe care Samsung deja îl are implementat în smartphone urile lor.

  6. Sfârșitul propoziției este “Samsung vine cu materia prima și mâna de lucru, dar pune în practica ideile altora”. De unde a luat ideea ecranului de la S8 ? De la Apple ? Nu ! Apple va copia Samsung. Puteau să copieze de la Apple ceva, să vină fără gaură de căști, dar și-au dat seama ca e o idee cretină și nu au aplicat-o. Asta înseamnă să gândești în folosul clientului ! Nu să îi spui “Ia uite ! Am scos gaura pentru căști pentru că vrem să evoluăm, să nu mai Asculți muzică la căști cu fir” și ghici ce vine la
    Pachet cu iPhone 7 : căști cu fir ! ? Dar asta a fost făcută pentru a putea vinde acele căști care au un preț exagerat de mare, nu pentru că vor ei să evolueze, pentru ca altfel dădeau căști “fără fir” la pachet, nu te puneau să le achiziționezi ulterior.

  7. Nu e stres, anul acesta vom avea parte de cea mai revolutionara si inovativa repozitionare a camerei – din orizontal (din fund) in vertical (in picioare). Fotografierea niciodata nu va mai fi la fel. Cinste fara numar la marii designeri Apple

  8. Iphone are acelasi design frontal de 10 ani … mai lung, mai lat dar acelasi . Cuc si atarnatii lui vor rasturna camera…. wow ! Si arhitectura ios e cam aceeasi. Lag si blocari are si ios. Nu va mai obositi sa-mi spuneti ca la voi nu se blocheaza ,folosesc iphone de ani …

  9. Ai dat-o în bara cu afirmațiile din articol și din comentarii
    Practic to
    Care ideile altora? ale Apple? Totul este făcut pe tehnologia Samsung și cu ajutorul Samsung nu ca ar avea Apple vreo contribuie la asta
    Apple nu are decât niște schițe și cerințe și bani
    Practic Apple e super dependenta de Samsung adică de tehnologia lor, ca dacă nu era Samsung nu beneficiau de calitatea componentelor actuale dezvoltate de Samsung după cele mai mari standarde din industrie(în cazul de fata ecranul Super Amoled)

  10. da dar uite au ajuns si fara oled si alte tampenii…..inca este o afacere de miliarde si cea mai profitabila companie din lume, fara oled samsungului