MasterCard lanseaza cartile de credit cu cititor de amprente

MasterCard, unul dintre cei mai mari procesatori de plati de pe planeta, a anuntat in cursul acestei zile intentia de a lansa o carte de credit care are un cititor de amprente incorporat. Cei de la MasterCard au in momentul de fata in derulare un proiect pilot care are menirea de a testa viabilitatea lansarii unui asemenea produs, ele urmand a functiona fara vreo baterie incorporata.

Avand dimensiunile unui card de credit obisnuit, aceste carduri ale MasterCard preiau energie de la bancomate pentrua  scana amprentele, compatibilitatea existand din start cu orice fel de bancomat. Datele stocate in chip-ul din interiorul cardului pot fi citite doar bancomate cand se si alimenteaza cu energie, deci altcineva nu le poate citi in alte conditii.

Intr-o era in care cardurile contactless sunt din ce in ce mai populare, se pare ca acest nou card al celor de la MasterCard nu va fi contactless, ci va trebui introdus intr-un POS. Desigur ca MasterCard lucreaza si la o versiune contactless a acestui card, insa e greu de spus cand va fi lansata aceasta pe piata, asa ca toti cei interesati vor avea mult de asteptat dupa ele.

MasterCard va incepe in curand sa testeze aceste noi carduri inclusiv in Europa si pe masura ce se va convinge ca lansarea lor merita facuta, o va si face intr-un final.

“No need for a PIN or signature or a new payment terminal. No need for batteries in the card either, since the card can harvest power from existing terminals. Also, the new cards are just as thin as existing plastic cards.”

MasterCard card citire amprente