Facebook vrea sa-ti citeasca mintea pentru a scrie mesaje

Facebook este o companie inovatoare care vrea sa ramana in atentia oamenilor cu orice pret, asa ca ieri a anuntat dezvoltarea unui sistem menit sa ne citeasca mintile. Cei de la Facebook sunt interesati sa dezvolte un software capabil sa interpreteze undele celebrale astfel incat sa permita scrierea sau accesarea de continut fara ca noi sa apasam pe ceva.

Software-ul menit sa ne citeasca undele cerebrale va fi combinat si cu dispozitive pentru realitate augmentata pe care cei de la Facebook le au in dezvoltare. Acestea ar urma sa monitorizeze miscarile corpului, sau pe cele ale fetei, iar in baza interpretarii lor, cei de la Facebook ar putea permite o interactiune mult mai usoara cu reteaua lor de socializare, si nu numai.

Cei de la Facebook sustin ca acest software nu are menirea decat de a interpreta ceea ce oamenii intentioneaza sa spuna, deci gandurile noastre ascunse nu urmeaza sa fie citite. Aceasta mentiune este facuta de catre Facebook pentru cei care se tem ca acest software le-ar putea citi gandurile pentru a impartasi cu lumea intreaga ceva ce ei nu doreau a fi dezvaluit.

Facebook are drept scop crearea unui software care sa poata scrie pana la 100 de cuvinte pe minut folosind doar analizarea undelor noastre cerebrale. Desigur ca un asemenea software va avea nevoie si de foarte mult timp pentru a fi dezvoltat, insa cei de la Facebook au resursele necesare pentru a isi indeplini obiectivele, indiferent cat ar putea dura asta.

“Think of it like this: You take many photos and choose to share only some of them. Similarly, you have many thoughts and choose to share only some of them. We think optical imaging is the best place to start.”

facebook citire ganduri scris