Orange Bank – banca digitala anuntata de Orange

Orange Bank este o banca digitala pe care grupul Orange o va lansa vara aceasta, ea incercand sa simplifice utilizarea serviciilor bancare in era digitala.

Orange Bank este prima banca digitala anuntata de catre operatorul de telefonie mobila Orange, Stéphane Richard, presedintele grupului, facand anuntul in cursul acestei zile. Orange Bank va fi lansata in cursul acestei veri de catre cei de la Orange si ideea in sine pare destul de interesanta.

Francezii sunt cei care se vor bucura primii de Orange Bank, sistemul fiind bazat pe serviciile financiare existente ale operatorului, precum Orange Money. Clientii vor avea inclusiv un card bancar si vor putea face plati la fel ca si cu orice alt card, insa Orange Bank va avea avantajul de a oferi mai usor acces la informatiile despre conturi prin intermedul unei aplicatii dedicate.

Exact precum la alte banci, toate platile vor aparea in aplicatia Orange Bank imediat dupa efectuare, deci aici nu vorbim despre ceva complet nou. Clientii Orange Bank vor putea face deasemenea transferuri de bani prin simple mesaje, iar suportul pentru plati mobile prin NFC va fi deasemenea posibil folosind Orange Cash pe Android, sau Apple Pay pe iPhone, dar numai in anumite tari.

Orange Bank – banca digitala anuntata de Orange

Magazinele Orange vor permite inregistrarea de clienti pentru Orange Bank, conturile fiind facute gratuit, chiar si pentru cei care nu sunt clienti ai operatorului. Taxele de administrare pentru conturile Orange Bank for fi inexistente atat timp cat exista tranzactii constante lunar, deci aici serviciul ar putea avea un avantaj mare in fata bancilor clasice.

Orange Bank va functiona prin magazinele Orange ziua, dar noaptea un sistem de ajutor pentru clienti bazat pe inteligenta articifiala Watson a IBM se va asigura ca unele probleme vor fi rezolvate. Lansarea Orange Bank va avea loc pe data de 6 iulie in Franta, iar in viitor ea va putea oferi inclusiv imprumuturi sau servicii de asigurare, deci va deveni o banca in adevaratul sens al cuvantului.

Nu se stie deocamdata sub ce forma va ajunge Orange Bank in Romania, sau exact cand, insa poate ca anul viitor vom avea o parte dintre servicii disponibile si in tara noastra. Majoritatea noutatilor anuntate pentru Orange Bank sunt deja oferite in Romania de catre mai orice banca, asa ca ramane de vazut ce fel de noutati ar putea aduce Orange in tara noastra.

Voi ce parere aveti despre Orange Bank ?

orange bank