Apple Watch 3 are ecranul ce ar putea ajunge si in iPhone

Apple Watch 3 este in proces de dezvoltare in momentul de fata si va fi lansat in toamna acestui an, iar conform unor informatii recente, el ar urma sa aiba un ecran micro-LED. O varietate de zvonuri aparute in ultimii ani sugereaza faptul ca Apple dezvolta ecrane micro-LED in cel putin un laborator, iar Apple Watch 3 ar putea fi doar unul dintre produsele care va beneficia de el.

Informatii aparute astazi sugereaza faptul ca Apple ar putea adopta ecranele micro-LED inclusiv in terminalele sale iPhone, testand in momentul de fata o versiune pentru iPhone 8. Apple va folosi un ecran OLED in iPhone 8, insa tehnologia micro-LED ar putea ajunge in viitoarele modele ale iPhone dupa ce va fi folosita in versiunea finala a Apple Watch 3.

Ecranele micro-LED sunt mai mici decat alternativele OLED sau LCD, consuma mai putina energie, sunt mai subtiri si au greutate mult mai redusa. Practic, Apple face o schimbare majora pentru Apple Watch 3, iar cei de la LG vor fi puternic afectati deoarece sunt furnizori principali de ecrane OLED pentru Apple Watch, incasarile lor urmand a fi mai mici cu pana la 200 de milioane de dolari.

Totusi, daca Apple va decide sa renunte la OLED pentru iPhone si sa foloseasca micro-LED, atunci ar putea da lovituri si mai mari companiei Samsung, sau altor furnizori de ecrane OLED in viitor. Alegerea ecranelor micro-LED ar fi extrem de benefica pentru seria iPhone a companiei Apple, dar e greu de spus daca tehnologia este viabila pentru folosire in smartphone-uri.

“Apple will begin mass production of micro-LED displays at the Taoyuan plant in Taiwan from the end of this year and use them on its new smartwatch, Apple Watch 3. Apple will use an OLED panel on the iPhone 8 to be launched in the second half of this year after testing the panel on the Apple Watch. Considering such precedent, Apple is highly likely to use a micro-LED display on its smartphones after testing the panel on the Apple Watch.”

apple watch 3 micro-led iphone

7 COMENTARII

  1. useless…daca nu ai 1000ppi+ca unii dintre noi vrem ceva mai bun si care sa imbatraneasca mult mai bine ca oled ca sa avem si in imac/tv/macbook display

  2. Nustiu de ce am eu un feeling, ca apple intr-un viitor nu prea indepartat isi va produce singura ecranele pentru a nu mai depinde de nimeni

  3. Degeaba se creste rezolutia de la an la an. La galaxy s8 meu observ un discomfort major la rezolutia maxima. Iconitele se vad ciudat.