Samsung Galaxy S8 – iata cat costa fabricarea sa

Samsung Galaxy S8 are un cost de productie de 301 de dolari, cu mult mai mare decat cel al iPhone 7, dar diferenta este normala.

Samsung Galaxy S8 este cel mai scump smartphone premium lansat de catre compania Samsung pana in prezent, dispozitivul fiind vandut la preturi care incep de la 800 de dolari/euro. Foarte multa lume s-a intrebat de ce este Samsung Galaxy S8 atat de scump, iar astazi primim si un raspuns de la cei de la IHS Markit printr-o listare a costurilor de productie.

Conform celor de la IHS Markit, pretul total de fabricare al Samsung Galaxy S8 se ridica la 301.60 de dolari pentru modelul cu 64 GB spatiu de stocare. Acesta este si cel mai ieftin model al Samsung Galaxy S8 vandut pe pietele globale, pretul sau de productie fiind cu 43 de dolari mai mare decat cel pe care Samsung il platea pentru Samsung Galaxy S7 anul trecut.

Desi nu se listeaza costurile pentru toate componentele Samsung Galaxy S8, cei de la IHS sustin ca doar memoria RAM si cea NAND flash au un pret de achizitie de putin peste 41 de dolari. Bateria Samsung Galaxy S8 costa doar 4.5 dolari, deci de aproape 10 ori mai putin, astfel ca Samsung cheltuie foarte multi bani pentru cei 64 GB pentru stocare si cei 4 GB RAM.

Samsung Galaxy S8 – iata cat costa fabricarea sa

In general, ecranele smartphone-urilor si chip-urile cu procesoarele au cele mai mari preturi, insa in cazul Samsung Galaxy S8 nu stim cat costa aceste componente. Avand totusi in vedere ca memoria RAM si memoriile NAND flash ale Samsung Galaxy S8 costa 41.5 dolari, exista sansa ca procesorul si ecranul sa aiba preturi de vanzare mult mai mari decat atat.

Facand o comparatie cu iPhone 7, modelul cu 32 GB spatiu de stocare avea un pret de productie estimat la 225 de dolari, deci cu aproape 75 dolari mai mic decat cel al Samsung Galaxy S8. Diferenta este colosala intre iPhone 7 si Samsung Galaxy S8 in ceea ce priveste costurile de productie, dar asta este normal daca luam in calcul ecranul mult mai mare, spatiul de stocare dublu, carcasa din sticla si multe alte diferente.

Avand in vedere ca Samsung plateste 301 dolari pentru a fabrica fiecare Samsung Galaxy S8, este normal ca terminalul sa aiba si un pret mare de vanzare, luand in calcul costurile adiacente. Pretul de fabricare al Samsung Galaxy S8 Plus nu este cunoscut, dar probabil vorbim despre o diferenta de pana in 50 de dolari pentru acest model.

Samsung Galaxy S8 cost fabricare