Huawei P10 – unele modele sunt mai incete decat altele

Huawei P10 a fost lansat cu nu foarte mult timp in urma, iar acum incep sa apara si primele informatii privind diferentele care exista intre modelele existente. Mai exact, unele modele ale Huawei P10 sunt mai incete decat altele, iar asta pentru ca Huawei nu a gasit suficient de multe memorii rapide pentru implementare in smartphone-urile vandute global.

Unele modele ale Huawei P10 au spatiu de stocare format din memorii de tipul eMMC 5.1 si ele ating viteze de transfer de date de pana la 250 MB/s. Acestea sunt cu mult inferioare celor UFS 2.0 sau 2.1 folosite in Huawei P10, acestea din urma atingand viteze de transfer de 550 MB/s sau 750 MB/s, diferenta dintte modele fiind una foarte mare, iar Huawei recunoaste oficial totul.

Huawei P10 – unele modele sunt mai incete decat altele

Cei de la Huawei spun ca problemele cu achizitionarea unui numar suficient de mare de memorii rapide a dus la luarea deciziei de a implementa altele incete in Huawei P10. Din aceasta cauza, unii clienti ai Huawei P10 vor avea terminale mai rapide, in timp ce altii vor avea terminale cu mult mai incete, iar asta ii supara pe multi.

Cei de la Huawei sustin ca pot rezolva problema prin actualizari Software, insa e putin probabil ca modelele Huawei P10 cu memorii incete sa devina mai rapida. Exista totusi posibilitatea ca modelele Huawei P10 mai rapide sa devina mai incete pentru ca toata lumea sa aiba de aceleasi performante, cei de la Huawei fiind acuzati si de competitori ca isi inseala clientii.

“Recently, some Huawei P10 and P10 Plus users in China noticed that they were only getting eMMC 5.1 memory speeds on their devices. For instance, the sequential read speeds were in the ballpark of 250MB/s on AndroBench, whereas the luckier folks who got UFS 2.0 or 2.1 chips on their phones managed to hit around 550MB/s or even 750MB/s (our very own international unit got 786.67MB/s).”

Adaugand la aceste probleme, se pare ca unele unitati ale Huawei P10 nu au fost livrate cu un strat oleofobic aplicat pentru reducerea murdariei adunate pe ecran. Se pare ca Huawei a aplicat acest strat de protectie pe plasticul care protejeaza ecranele Huawei P10 cat inca sunt in carcasa, deci vorbim despre probleme in lantul de fabricare din China.

UPDATE: Iata si pozitia oficiala a companiei Huawei.

Suntem constienti de preocuparile legate de memoria interna a modelelor Huawei P10 si P10 Plus. Intelegem aceste preocupari si dorim sa oferim mai multe informatii. In conformitate cu practicile standard din industrie, pentru modelul Huawei P10 folosim o varietate de componente in cazul memoriei flash. Toate aceste componente sunt de calitate inalta. Prin testarea riguroasa realizata, garantam ca toate dispozitivele P10 indeplinesc acelasi nivel de performanta si ofera aceeasi experienta pentru utilizatori. Testarea unei singure componente hardware, precum cipul de memorie flash, nu reprezinta o masurare reala a performantei telefonului. Performanta este determinata de integrarea componentelor software si hardware, astfel ca aceasta metodologie reflecta cel mai bine realitatea. Software-ul si hardware-ul de pe fiecare telefon Huawei P10 sunt reglate potrivit pentru ca fiecare model sa ofere o experienta buna de utilizare.”

Huawei P10 probleme ecran performante