Prima Pagina Huawei Huawei P10 – unele modele sunt mai incete decat altele

Huawei P10 – unele modele sunt mai incete decat altele

Huawei P10 a fost lansat cu nu foarte mult timp in urma, iar acum incep sa apara si primele informatii privind diferentele care exista intre modelele existente. Mai exact, unele modele ale Huawei P10 sunt mai incete decat altele, iar asta pentru ca Huawei nu a gasit suficient de multe memorii rapide pentru implementare in smartphone-urile vandute global.

Unele modele ale Huawei P10 au spatiu de stocare format din memorii de tipul eMMC 5.1 si ele ating viteze de transfer de date de pana la 250 MB/s. Acestea sunt cu mult inferioare celor UFS 2.0 sau 2.1 folosite in Huawei P10, acestea din urma atingand viteze de transfer de 550 MB/s sau 750 MB/s, diferenta dintte modele fiind una foarte mare, iar Huawei recunoaste oficial totul.

Huawei P10 – unele modele sunt mai incete decat altele

Cei de la Huawei spun ca problemele cu achizitionarea unui numar suficient de mare de memorii rapide a dus la luarea deciziei de a implementa altele incete in Huawei P10. Din aceasta cauza, unii clienti ai Huawei P10 vor avea terminale mai rapide, in timp ce altii vor avea terminale cu mult mai incete, iar asta ii supara pe multi.

Cei de la Huawei sustin ca pot rezolva problema prin actualizari Software, insa e putin probabil ca modelele Huawei P10 cu memorii incete sa devina mai rapida. Exista totusi posibilitatea ca modelele Huawei P10 mai rapide sa devina mai incete pentru ca toata lumea sa aiba de aceleasi performante, cei de la Huawei fiind acuzati si de competitori ca isi inseala clientii.

“Recently, some Huawei P10 and P10 Plus users in China noticed that they were only getting eMMC 5.1 memory speeds on their devices. For instance, the sequential read speeds were in the ballpark of 250MB/s on AndroBench, whereas the luckier folks who got UFS 2.0 or 2.1 chips on their phones managed to hit around 550MB/s or even 750MB/s (our very own international unit got 786.67MB/s).”

Adaugand la aceste probleme, se pare ca unele unitati ale Huawei P10 nu au fost livrate cu un strat oleofobic aplicat pentru reducerea murdariei adunate pe ecran. Se pare ca Huawei a aplicat acest strat de protectie pe plasticul care protejeaza ecranele Huawei P10 cat inca sunt in carcasa, deci vorbim despre probleme in lantul de fabricare din China.

UPDATE: Iata si pozitia oficiala a companiei Huawei.

Suntem constienti de preocuparile legate de memoria interna a modelelor Huawei P10 si P10 Plus. Intelegem aceste preocupari si dorim sa oferim mai multe informatii. In conformitate cu practicile standard din industrie, pentru modelul Huawei P10 folosim o varietate de componente in cazul memoriei flash. Toate aceste componente sunt de calitate inalta. Prin testarea riguroasa realizata, garantam ca toate dispozitivele P10 indeplinesc acelasi nivel de performanta si ofera aceeasi experienta pentru utilizatori. Testarea unei singure componente hardware, precum cipul de memorie flash, nu reprezinta o masurare reala a performantei telefonului. Performanta este determinata de integrarea componentelor software si hardware, astfel ca aceasta metodologie reflecta cel mai bine realitatea. Software-ul si hardware-ul de pe fiecare telefon Huawei P10 sunt reglate potrivit pentru ca fiecare model sa ofere o experienta buna de utilizare.”

Huawei P10 probleme ecran performante

 • bigu

  Chinezi.

 • Heath

  si s-a devalorizat rapid, în Europa multe magazine il vând cu 450-500€

 • V.P

  Uite astia copiaza strategia Apple :))))))
  Stim cu totii prea bine ce a facut Apple cu iPhone 7 , cel de 128 GB este de pana la 4 ori mai rapid decat cel de 32 GB , cireasa de pe tort a fost cand Apple a luat in calcul sa limiteze printr-un update viteza de peste 30% mai mare a modem-ului Qualcomm (modelul cu 32GB a scos o viteza de 42 MB/s la scriere si 686MB/s la citire , pe cand versiunea cu 256 GB a reusit performanta de 341MB/s la scriere si 856 MB/s la citire ,, eeeee dai un ban dar stai in fata :))).

 • Da, dar aici e vorba de modele cu acelasi spatiu de stocare. La Apple e diferenta de 100 de euro intre modele.

 • Heath

  Și Samsung limitează viteza de încărcare a bateriei pe snapdragon, ca Exynos sa nu se faca de cacao

 • V.P

  Poate o face sa protejeze baterie ,,

 • V.P

  Si la modem ??

 • Heath

  Nici acum nu e lent la încărcare samsungul , dar varianta cu Sdragon ar putea fi și mai rapid.
  Restul telefoanelor nu au probleme când incarca la viteza mare

 • V.P

  Poate ca inginerii Samsung nu au vrut sa riste nimic , eu cred ca asta e cauza .

 • Heath

  Asta se întâmplă și pe s7, înainte de scandalul note7

 • V.P

  Toti recurg la astfel de practici , vezi diferenta de performanta Snapdragon vs Exynos .

 • Heath

  Da , cele 8 nuclee de pe exynos sunt o idee mai rapide decât cele 4 de pe Snapdragon puse tot pe telefon Samsung

 • Cristi

  Se poate verifica ce fel de memorie are un P10?

 • Heath

  Instalează aplicația AndroBench , și vezi ce îți zice la Sequential Read.
  Daca ai peste 400MB/s e bine
  Succes

 • Cristi

  Mersi frumos!
  Am 681MB/S 🙂

 • George 89

  Ultimul procesor Snapdragon quad core a fost 821, care a fost bineînțeles mai slab decât Exynos 8890 octa core
  Snapdragon 835 este octa core
  Sincer Qualcomm a știut ca apelând la Samsung pentru procesoare ar avea foarte multe avantaje decât dacă ar fi rămas la TSMC
  Una peste alta Exynos 9 este ceva mai rapid ca Snapdragon 835

 • Heath

  E cam devreme că sa vorbim despre 835, il avem doar pe Samsung.
  Eu mă refer la 820… Și stii pe ce telefon 820-ul obținea cele mai proaste scoruri? Pe s7 , orice alt telefon cu 820 era mai performant.

 • Heath

  UFS 2.1 cred, ai nimerit bine

 • George 89

  S7 era mai puternic dotat hardware decât celelalte smartphone uri android deci mai solicitat
  Oricum nu obținea scoruri proaste mai ales ca acele scoruri nu reflecta performanta dispozitivului în viata de zi cu zi

 • Heath

  pai asta era mai grav, că și în utilizarea normala era mai lent ca unele telefoane mult mai ieftine, cel puțin până a primit nougat.
  M-am jucat pe s7 unui prieten, cu nougat și recent resetat, se mișca foarte bine, deci se poate, să o țină tot așa și în continuare

 • Cristi

  De la Emag…

 • George 89

  Pentru ansamblul hardware de care beneficiază S7 legat de puterea de procesare chiar nu se mișcă lent…. Ai dreptate cu Nougat se mișcă extraordinar de bine, interfața Samsung e mult mai optimizata și organizata
  Dar sa nu ne legam de trecut ca oricum 820 e vechi de 2 generatii

 • Heath

  Corect, voiam doar sa zic că nu pot judeca 835-ul pentru rezultatele obținute pe s8. Urmează să apară pe piață Sony, Xiaomi si Oneplus cu el la bord și il vom cunoaște mai bine
  Am uitat că s7 al acelui prieten e cu Exynos, degeaba l-am băgat în discuție 😬

 • George 89

  Corect 👍👍👍

 • Ionut

  De ce ar cumpăra cineva Huawei P10/plus?

 • Alexandrescu Ciprian

  Salut.
  …Pt că eu folosesc P9 și sunt extrem de mulțumit.
  Am avut și I6s și dpmdv P9 este ceva peste….
  Repet, strict părere personală. Și vb despre utilizare zilnică.

 • Ionut

  P9 da, am avut și eu, foarte ok.
  P10 este doar un P9 reciclat care nu se merită cumpărat. La fel, părere personală. 🙂