Prima Pagina laptop Laptopurile cu procesoare Snpdragon apar in iarna

Laptopurile cu procesoare Snpdragon apar in iarna

Primele laptop-uri cu procesoare ARM vor fi lansate in iarna acestui an pe pietele globale, iar Qualcomm Snapdragon 835 ar putea fi chip-urile ce vor rulain ele. In clipul video de mai jos puteti vedea un chip Qualcomm Snapdragon 835 care ruleaza Windows 10, deci vorbim despre un sistemd e operare pentru calculator ruland pe un chip dedicat terminalelor mobile.

Acesta este rezultatul colaborarii dintre Microsoft si Qualcomm, cele doua companii dorind sa le ofere clientilor laptop-uri mai ieftine, dar si cu autonomie mai buna. Laptop-urile cu procesoare ARM nu vor avea performante la fel de bune precum cele cu procesoare Intel, insa ar trebui sa fie mai ieftine si sa aiba o autonomie mult mai buna pentru baterie.

Spre deosebire de incercarile anterioare ale Microsoft, de data aceasta vorbim despre rularea sistemului de operare Windows 10 pe un procesor pentru smartphone. Experienta de pe PC sau laptop-uri cu procesoare Intel ar trebui sa fie reprodusa folosind procesoarele ARM, iar Microsoft va implementa un emulator pentru a rula aplicatiile pentru desktop.

Intreaga idee este foarte promitatoare si daca va putea fi indeplinita asa cum se promite, ar putea schimba intr-o foarte mare masura lumea laptop-urilor. Desigur ca primele produse nu vor fi grozave si nu vor oferi o experienta excelenta, insa cu a doua iteratie lucrurile se vor schimba si ideea ar putea fi atractiva pentru mai multi oameni.

De aici, compania Apple ar putea avea curajul de a lansa si primele Mac-uri cu procesoare ARM, ele fiind in testare de foarte multa vreme, dar deocamdata lansarea nu este programata.

“Our Snapdragon 835 is expanding into mobile PC designs running Windows 10, which are scheduled to launch in the fourth calendar quarter this year.”

 • Srb Srb

  Cine vrea ieftin cumpara chromebook cu chromeOs

 • ibadea

  Corect, iar intel va pierde cota de piata pe low-end

 • Alex Bolan

  Nu o sa poti face niciodata pe Chrome Os ce poti face pe windows

 • IsVel

  Foarte buna idea! Poate așa mai reduc prețul procesoarelor Intel și poate in timp snapdragon va deveni un competitor puternic!
  Sincer ma bucur ! Sa ai performanța de Intel și consum de smartphone in laptop eu zic ca este revoluționar !

 • Srb Srb

  ba da…pt ca pe windows cu procesor SD835 nu prea poti face multe si bine

 • Srb Srb

  nu au cum sa le faca mai ieftin…pt ca SD nu concureaza decat cu, probabil core M si acestea sunt destul de ieftine. Deja cele cu core M ai baterie de peste 10 ore…nu prea vad SD ce ar putea aduce tinand cont ca optimizarea pt primii ani va fi jalnica…abia au optimizare buna Intel cu platforma windows..SD abia au optimizare buna cu nougat dupa atatia ani

 • Srb Srb

  Cred ca testarea procesoarelor arm pt mac au fost pt macbook pro 2016,de fapt asta era.Lumea a tras concluzii pripite cum ca mac va rula cu procesor principal arm

 • Florin Gabriel Haja

  Sau o tabletă cu Android și o husă cu tastatură :))