Facebook Live a transmis o noua crima

Facebook Live a fost utilizat recent din nou pentru a transmite o crima, insa de aceasta data vorbim despre una care a avut loc in Thailanda. Daca saptamana trecuta era vorba despre o crima comisa in SUA si transmita prin Facebook catre lumea intreaga, acum vorbim despre una transmisa in direct folosind serviciul Facebook Live.

Mai exact, un thailandez a transmis in direct prin Facebook Live in timp ce si-a ucis fetita in varsta de doar 11 luni, sinucigandu-se mai apoi. Crima a avut loc ieri, iar politia locala a confirmat-o, afirmand ca a ajuns la fata locului mult prea tarziu pentru a mai salva vreuna dintre cele doua persoane implicate in tragedia transmisa prin Facebook Live.

Politia a fost alertata de catre prietenii barbatului care au urmarit intreaga crima in direct prin Facebook Live, iar la asta s-a ajuns in momentul de fata. Barbatul care a transmis crima si sinuciderea prin Facebook Live tocmai se certase cu mama fetitei si e posibil ca aceasta sa-l fi amenintat ca-l paraseste, iar de aici sa fi recurs la gestul regretabil.

Intreaga transmisiune Facebook Live a durat doar 4 minute, insa nu a fost stearsa rapid de catre reteaua de socializare, in ciuda faptului ca a promis ca va supraveghea mai atent transmisiunile. Autoritatile locale le-au recomandat oamenilor sa nu mai partajeze inregistrarea Facebook Live inainte ca ea sa fie stearsa intr-un final de catre cei de la Facebook.

Din pacate, Facebook Live a devenit o metoda prin care criminalii si psihopatii transmit lumii intregi orice de la crime si pana la violuri sau batai.

“A Thai man filmed himself killing his baby daughter on Facebook Live, before taking his own life. he 21-year-old hanged his daughter, and then himself, at a deserted hotel in Phuket on Monday, reportedly after an argument with his wife.”

Facebook live crima sinucidere