Iata cum vrea Apple sa foloseasca inteligenta artificiala

In cadrul unei conferinte ce a avut loc in cursul zilei de ieri, un inginer Apple expert in inteligenta artificiala, pe numele sau Tom Gruber, a vorbit despre planurile companiei privind inteligenta artificiala. El sustine ca inteligenta artificiala ar trebui sa ar trebui sa compenseze pentru lipsurile oamenilor, un exemplu dat de catre el fiind memoria.

Gruber a vorbit acum cateva saptamani despre modul in care Siri beneficiaza de inteligenta artificiala pentru a “vorbi” intr-un mod cat mai uman. Gruber sustine ca oamenii vor avea mai multa incredere in Siri daca vocea sa este mai naturala, iar inteligenta artificiala ajuta asistentul personal sa invete cum sa “rosteasca” cuvintele intr-un mod mai uman.

Pe scena unei conferinte TED 2017, Gruber a explicat ca inteligenta artificiala ne-ar putea ajuta sa tinem minte toate persoanele intalnite, orice fel de mancare consumata, dar si cum ne-am simtit in acele momente. El sustine ca functii de acest gen oferite de catre inteligenta artificiala vor fi in mod inevitabil disponibile pentru noi, dar nu se stie sub ce forma.

Gruber aduce in discutie si problemele securitatii stocarii unei asemenea cantitati de date si cine are acces la ele, iar aici Apple are foarte mult de lucru. Practic, Gruber spune ca Siri poate devni un asistent personal in adevaratul sens al cuvantului multumita inteligentei artficiale, dar asta intr-un viitor, cel mai probabil, foarte indepartat.

“I can’t say when or what form factors are involved, but I think it is inevitable. We get to choose what is and is not recalled. It’s absolutely essential that this be kept very secure. We get to choose what is and is not recalled…It’s absolutely essential that this be kept very secure.”

apple inteligenta artificiala siri iphone