Iata cate terminale iPhone ar fi vandut Apple in T1 2017

T1 2017 nu pare sa fi fost un trimestru fiscal prea grozav pentru compania Apple, vanzarile sale de smartphone-uri avand o evolutie destul de stearsa. Conform celor de la IDC, in T1 2017 compania Apple ar fi vandut 51.6 milioane de terminale iPhone, cu doar 400.000 de unitati mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut.

In ciuda lansarii unei versiuni rosii a iPhone 7, dar si a unui model actualizat al iPhone SE, compania Apple a ramas cu aproximativ aceleasi vanzari, desi piata a crescut cu 4.3%. Acelasi lucru este totusi valabil inclusiv pentru compania Samsung, in cazul coreenilor vanzarile ramanand la exact aceeasi valoare precum in T1 2016.

Desi cei de la Apple si Samsung au ramas la cam aceleasi vanzari, Huawei, Oppo si Vivo au inregistrat cresteri serioase ale vanzarilor de smartphone-uri. Huawei a avut parte de cea mai mare crestere, de 6.1 milioane de unitati, Oppo reusind sa-si creasca vanzarile cu 5.9 milioane de unitati, iar asa ambele se apropie incet, dar sigur, de Apple.

Desigur ca acestea sunt date estimate de catre cei de la IDC deoarece ei nu au cum sa stie exact ceea ce vinde vreo companie. Totusi, Apple isi va anunta rezultatele financiare pentru T1 2017 pe data de 2 mai, iar atunci va dezvalui in mod oficial cate milioane de terminale iPhone a vandut in lumea intreaga.

“Apple remained essentially flat with shipments reaching 51.6 million units in the first quarter, up slightly from the 51.2 million shipped last year. The strong holiday fourth quarter carried into the month of January as the larger iPhone 7 Plus returned to stock across most channels in numerous regions.”

iphone vanzari t1 2017

 

4 COMENTARII