Qualcomm vrea sa interzica vanzarea iPhone in SUA

Qualcomm, unul dintre principalii parteneri ai companiei Apple, este in plin proces de a cere interzicerea vanzarii terminalelor iPhone in SUA. Qualcomm va cere o interzicere a importurilor acestor produse in SUA, iar daca Apple nu va putea sa isi aduca terminalele in tara din fabricile unde ele sunt produse, atunci nu va mai avea ce sa vanda.

Decizia celor de la Qualcomm vine la scurt timp dupa ce a anuntat ca a pierdut 500 de milioane de dolari in ultimele 3 luni deoarece Apple nu mai plateste taxe de licentiere. Avand in vedere hotararea Apple de a duce batalia legala dintre cele doua companii la un cu totul alt nivel, este clar de ce Qualcomm este dispusa sa incerce actiuni la fel de dure.

Detalii foarte clare cu privire la intentiile celor de la Qualcomm nu sunt disponibile in afara aflarii informatiilor privind dorinta sa de a interzice vanzarea iPhone in SUA. Pentru a isi indeplini planurile, cei de la Qualcomm trebuie sa ceara ajutorul unei instante americane, deoarece aceasta este singur care poate impune o asemenea interdictie impotriva Apple.

Apple a trecut prin probleme similare si cu Samsung acum cativa ani, cand coreenii au fost aproape de a impune o interdictie de vanzare a iPhone in SUA. Acum e putin probabil ca Qualcomm sa reuseasca sa faca acest lucru, insa din moment ce este atat de hotarata, este clar ca lucrurile vor evolua spre un conflict mult mai mare.

Qualcomm is reportedly seeking to ban the import of iPhones into the United States, Bloomberg reported Wednesday, citing one source familiar with the matter.

apple qualcomm interdictie iphone