Cele mai folosite smartphone-uri in Europa

iPhone 6S este cel mai folosit smartphone pe taram european, conform unui nou studiu publicat in cursul acestei zile de catre cei de la ScientiaMobile. In imaginea de mai jos puteti vedea lista celor mai folosite smartphone-uri in Europa, SUA si Asia, iar terminalele iPhone sunt peste tot pe prima pozitie, in mod destul de surprinzator.

iPhone 6S este regele Europei, urmat de iPhone 6, iPhone 5S, Samsung Galaxy S6 si iPhone 7, ultimul fiind lansat cu putin peste jumatate de an in urma in Europa. Practic, acest studiu ne arata ca terminalele iPhone sunt extrem de populare in randul europenilor, iar asta desi nu in toate tarile compania Apple este si lider de piata in acest segment.

Daca ne uitam la continentul nord american, ei bine iPhone 6S ramane in continuare regele smartphone-urilor, iar cei de la Samsung nu sunt prezenti in top 5, iPhone 7 Plus aparand acolo. In Asia lucrurile sunt diferite, iPhone 6 fiind regele smartphone-urilor, in timp ce iPhone 6S ocupa pozitia a doua, iar Samsung Galaxy J7 este regasit pe pozitia a patra.

In final, avem si o listare a tabletelor cele mai utilizate in cele trei regiuni de pe glob, iar iPad Air 2 este de departe in top, toate regiunile avand tabletele iPad in top 5, fara competitori. Practic, acest studiu ne arata faptul ca Apple domina preferintele utilizatorilor, iar smartphone-urile si tabletele sale sunt in topul celor mai folosite terminale mobile din lume.

top 5 smartphone utilizare europa