Cele mai folosite smartphone-uri in Europa

iPhone 6S este cel mai folosit smartphone pe taram european, conform unui nou studiu publicat in cursul acestei zile de catre cei de la ScientiaMobile. In imaginea de mai jos puteti vedea lista celor mai folosite smartphone-uri in Europa, SUA si Asia, iar terminalele iPhone sunt peste tot pe prima pozitie, in mod destul de surprinzator.

iPhone 6S este regele Europei, urmat de iPhone 6, iPhone 5S, Samsung Galaxy S6 si iPhone 7, ultimul fiind lansat cu putin peste jumatate de an in urma in Europa. Practic, acest studiu ne arata ca terminalele iPhone sunt extrem de populare in randul europenilor, iar asta desi nu in toate tarile compania Apple este si lider de piata in acest segment.

Daca ne uitam la continentul nord american, ei bine iPhone 6S ramane in continuare regele smartphone-urilor, iar cei de la Samsung nu sunt prezenti in top 5, iPhone 7 Plus aparand acolo. In Asia lucrurile sunt diferite, iPhone 6 fiind regele smartphone-urilor, in timp ce iPhone 6S ocupa pozitia a doua, iar Samsung Galaxy J7 este regasit pe pozitia a patra.

In final, avem si o listare a tabletelor cele mai utilizate in cele trei regiuni de pe glob, iar iPad Air 2 este de departe in top, toate regiunile avand tabletele iPad in top 5, fara competitori. Practic, acest studiu ne arata faptul ca Apple domina preferintele utilizatorilor, iar smartphone-urile si tabletele sale sunt in topul celor mai folosite terminale mobile din lume.

top 5 smartphone utilizare europa

11 COMENTARII

  1. V.P. nu este facut topul pe producatori, ci pe modele. Apple are cateva modele Samsung are seriile C J A S si cate or mai fi. E perfect logic rezultatul.

  2. Așa,și ce-i cu asta? Parca era vorba ca android(un sistem de operare a unui smartphone) este folosit in majoritatea covârșitoare de aprox 80-90% in lume/Europa,da? Și cu toate astea cel mai folosit smartphone in Europa sunt niște smartphone-uri Apple cu sistem de operare iOS! E ca și cum ai spune ca Europa e dominata in proporție de 80-90% de motoare cu ardere interna(benzina/motorina) iar apoi sa zici ca cele mai folosite mașini in Europa sunt modele Tesla.

  3. Este vorba de cel mai folosit device, nu de cel mai folosit sistem de operare.
    Daca avem un total de 10 telefoane, 8 telefoane cu android, dar modele diferite si 2 Iphone-uri, acelasi model, va iesii ca Iphone-ul este cel mai folosit telefon.

  4. Și care este contradicția? Primele 5 cele mai folosite modele pot fi Apple, restul de 100 sunt cu Android. Primele 5 modele au împreună cotă de piață de 13%, restul de 100 modele au împreună cotă de piață de 85%.