iPhone 8 va avea senzori Bosch integrati

iPhone 8 va fi primul smartphone in care compania Apple ar putea avea integrati senzori Bosch pentru smartphone-uri, rupand astfel traditia folosirii celor ai InvenSense. Conform unor informatii aparute recent, cei de la Apple ar fi decis sa renunte la InvenSense pentru o parte dintre senzorii utilizatiin iPhone, Bosch fiind contractati pentru a furniza unele componente.

In momentul de fata cei de la InvenSense fac senzorii de miscare ai iPhone si iPad, insa iPhone 8 ar putea beneficia de pe urma tehnologiilor Bosch. Peste jumatate dintre incasarile InvenSense provin din vanzarile catre compania Apple, deci schimbarea ar fi o lovitura radicala pentru asiatici, insa celor de la Apple le pasa prea putin de asta.

Practic, giroscopul si accelerometrul folosit in iPhone 8 urmeaza sa intr-o buna masura de la Bosch, Apple parand sa fi comandat jumatate dintre aceste componente de la germani. Cei de la Bosch produc deja barometrul din iPhone, astfel ca pentru iPhone 8 cei de la Apple ar urma sa isi extinda colaborarea si pentru senzorii de miscare.

InvenSense era constienta inca din 2014 ca parteneriatul cu Apple nu este de prima durata si desi va furniza componente pentru iPhone 8, este constienta ca nu va fi singura. In momentul de fata managerii companiei negociaza o vanzare catre TDK, asa ca pentru iPhone 8 s-ar putea sa avem senzori de miscare TDK si Bosch.

„Robert Bosch GmbH has won orders from Apple Inc. to supply the next iPhone with some of its motion sensors, according to a person familiar with the deal, a potential blow to InvenSense Inc., currently the main supplier of those smartphone components. Apple accounts for about 60 percent of InvenSense revenue, according to Bloomberg supply chain analysis.”

iphone 8 senzori miscare bosch