Facebook concureaza cu Apple investind masiv

Facebook intentioneaza sa concureze serios cu Apple, Netflix, Hulu si chiar YouTube in ceea ce priveste crearea de filme si seriale pentru utilizatorii platformei sale. Cei de la Facebook intentioneaza sa isi anunte oficial planurile in cursul lunii viitoare impreuna cu doua noi formate video pe care le vor distribui prin intermediul propriei platforme.

Primul format de continut Facebook va avea la baza filme sau seriale TV cu bugete ridicate, care au menirea de a atrage clienti catre platforma. Cel de-al doilea format video al Facebook va avea la baza clipuri video de durata redusa, bugetele de productie fiind mai mici, iar acestea vor fi cel mai probabil partajate gratuit in cadrul retelei de socializare.

Facebook concureaza cu Apple investind masiv

Cei de la Facebook l-ar fi angajat pe unul dintre co-fondatorii celebrului CollegeHumor pentru a conduce divizia care va crea acest nou tip de continut video pentru platforma. Avand in vedere experienta sa, este clar ca vom vorbi despre continut video atractiv pe care cei de la Facebook ni-l vor pune la dispozitie, asa ca totul ar trebui sa fie foarte interesant.

Facebook vrea sa atraga un public tanar cu acest continut, astfel ca va crea inclusiv filme care sunt bazate pe realitate virtuala. Mai exact, Facebook vrea sa creeze filme in care diverse persoane au o prima intalnire in realitate virtuala inainte de a se intalni in persoana, ideea in sine fiind foarte interesanta, dar e greu de spus daca va avea succes.

Desi Facebook va investi masiv in aceste noi filme, se pare ca ele vor fi disponibile gratuit pentru toata lumea, dar vor avea reclame afisate in mijlocul lor. Cei de la Facebook procedeaza deja in acest mod cu diversele clipuri video publicate in cadrul retelei sale si se pare ca veniturile sunt suficient de mari pentru a sustine inclusiv crearea de filme.

facebook filme apple

Articolul precedentGames are Art – jocuri iPhone cu grafica de exceptie
Articolul următorApple a fost reclamata CE din cauza AppStore
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.