Apple a fost reclamata CE din cauza AppStore

Apple si Google au fost reclamate la Comisia Europeana de catre Spotify si alte companii importante din cauza modului in care ele isi organizeaza magazinele de aplicatii. Aceste companii ii cer Comisiei Europene sa investigheze modul in care sunt organizate si conduse AppStore sau Google Play, deoarece Apple si Google ar avea practici neconcurentiale.

Spotify si Deezer sunt printre companiile care se plang de faptul ca Apple si Google beneficiaza de pozitia dominanta de pe piata pentru a abuza de “puterea” pe care o au. Cele doua companii sustin ca Apple si Google se folosesc de AppStore, Google Play si motorul de cautare Google.com pentru a impiedica promovarea serviciilor Spotify sau Deezer.

Apple si Google favorizeaza propriile servicii de streaming audio in fata celor ale competitorilor, iar asta ar afecta capacitatea lor de a concura in mod eficient. Printre plangeri se mai numara si faptul ca aceste companii terte nu pot vedea informatii privind abonarile facute prin magazinele de aplicatii, dar si ca ele nu sunt promovate in vreun fel.

Companiile reclama si faptul ca sunt nevoite sa-si vanda serviciile mai scump prin magazinele de aplicatii, pentru a compensa comisioanele percepute de Apple si Google. In aceasta idee, clientii sunt obligati sa plateasca cu 30% mai mult pe abonamentele cumparate din AppStore fata de alegerea cumpararii unui abonament direct din website-ul Spotify.

Comisia Europeana trebuie sa rezolve aceste probleme si printr-o legislatie mai clara privind serviciile digitale, cei de la Spotify cerand asta in repetate randuri, dar e putin probabil sa primeasca tot ceea ce cere.

apple google spotify plangere ce