Cat va costa un MB de internet in roaming din 15 iunie ?

Costul unui MB de internet in roaming din 15 iunie va incepe de la valoarea de numai 1 eurocent pentru cei de la Orange si probabil ceilalti operatori.

Dupa cum probabil stiti deja, roaming-ul dispare intr-o anumita masura incepand cu data de 15 iunie, astfel ca operatorii de telefonie mobila nu vor mai percepe preturi nesimtite pentru apeluri si internet. Astazi cei de la Orange au trimis mesajul de mai jos in care anunta ca incepand din 15 iunie minutele si SMS-urile nationale din abonamente vor putea fi utilizate si in roaming in SEE fara un cost suplimentar pentru client.

In ceea ce priveste traficul de internet, doar anumite abonamente si oferte pentru cartela vor permite utilizarea datelor alocate lunar si in spatiul SEE fara un cost suplimentar. Pentru restul lumii, cei de la Orange vor percepe un cost lunar de 0.0092 pentru fiecare MB de date consumat, deci la fiecare 100 MB consumati in roaming, veti plati 92 de eurocenti.

Suma este una suficient de mica incat sa motiveze pe oricine sa foloseasca internetul in roaming in SEE fara sa se gandeasca la faptul ca ar putea avea cost suplimentar de sute de euro. Oferta celor de la Orange va fi cel mai probabil similara la Vodafone si Telekom pentru internet, restul beneficiilor fiind impuse de catre Comisia Europeana operatorilor.

Orange si Vodafone s-au “grabit” sa le ofere unora dintre clienti “beneficiile” din abonamente in roaming si acum, insa aici vorbim despre o oferta limitata. Orange si Vodafone le permit doar utilizatorilor anumitor abonamente sa se bucure de apelurile si internetul din abonament inclusiv in roaming in SEE, deci daca veti calatori, este bine sa intrebati in prealabil daca sunteti inclusi in promotie.

SEE este Spatiul Economic European si este format din toate tarile Uniunii Europene, plus Leichtenstein, Norvegia si Islanda.

“Din 15.06, vorbesti in Europa ca acasa, pentru ca vei putea utiliza resursele nat pentru apeluri/SMS-uri si in roaming in statele SEE catre alte state SEE. Volumul de date disponibil pentru consum in roaming in statele din Spatiul Economic European poate fi aflat din 15 iunie la *100#. Dupa consumarea resurselor, tarifele de roaming in SEE pentru min/SMS vor fi cele nationale, iar pentru internet in roaming in SEE tariful va fi de 0.0092 euro/MB cu TVA.”

cost mb internet roaming europa