Suma colosala platita de FBI pentru a debloca un iPhone

Anul trecut Apple si FBI s-au luptat in instante si au creat un scandal imens dupa ce agentia federala americana a cerut deblocarea unui iPhone, iar cei din Cupertino au refuzat. Era vorba despre un iPhone 5C folosit de catre un terorist inaintea unui atac desfasurat in SUA, Apple refuzand sa respecte un ordin judecatoresc care o obliga sa deblocheze acel terminal.

Pentru ca nu a reusit sa forteze Apple sa deblocheze acel iPhone, ceide la FBI au angajat o companie de securitate informatica pentru a o face. FBI nu a dezvaluit suma platita pentru a debloca acel terminal, si probabil altele pe care le avea in posesie, insa un senator american a dezvaluit astazi ca ar fi vorba despre 900.000 de dolari.

Suma platita de catre cei de la FBI pentru a obtine acces la acel iPhone este una foarte mare, iar directorul agentiei a fost criticat pentru ca a platit-o. Partea si mai proasta pentru cei de la FBI sta in faptul ca nimic important nu a fost descoperit in acel iPhone, restul aparatelor electronice ale teroristilor fiind deasemenea distruse inaintea atacului.

Desi suma este una foarte mare, e probabil ca FBI sa obtina acces si la alte iPhone-uri care au versiunea similara a sistemului de operare, dar deocamdata nimic nu este clar. Cei de la FBI nu au oferit detalii cu privire la ceea ce li s-a oferit in acesti bani, dar probabil in timp vom afla si ce anume cumpara o suma atat de mare de bani cheltuita de o agentie federala guvernamentala.

California’s Feinstein cited the amount while questioning FBI Director James Comey at a Senate Judiciary Committee oversight hearing Wednesday. “I was so struck when San Bernardino happened and you made overtures to allow that device to be opened, and then the FBI had to spend $900,000 to hack it open,” Feinstein said.

FBI bani deblocare iPhone