Asa va creste Apple longevitatea bateriilor din iPhone

Compania Apple a cumparat recent masinarii speciale care pot testa longevitatii celulelor energetice din baterii, acestea fiind folosite pentru a dubla durata de viata a bateriilor din masinile Tesla. Partenerul celor de la Tesla a reusit sa obtina aceasta performanta cu 4 ani inainte de estimarea initiala, iar cei de la Apple vor sa profite de tehnologie.

Echipamentele cumparate de catre compania Apple sunt capabile sa faca o monitorizare mult mai exacta a celulelor energetice in timpul incarcarii si descarcarii. Aceasta monitorizare are menirea de a descoperi cauzele degradarii celulelor energetice si de a prezice longevitatea lor, iar asa pot fi corectate probleme care afecteaza capacitatea bateriilor de a stoca aceeasi cantitate de energie in timp.

Fiecare masinarie din imagine are nu mai putin de 40 de incarcatoare de inalta precizie care permit monitorizarea avansata a procesului de incarcare. Compania Novonix produce aceste aparate, iar intr-o conferinat recenta unul dintre proeminentii sai cercetatori a confirmat faptul ca Apple este un client care a cumparat o cantitate mare de echipamente.

Separat de Apple, partenerii asiatici ai companiei care produc bateriile pentru iDevice-uri au cumparat deasemenea echipamente de acest gen. In practica, Apple si partenerii sai lucreaza la dezvoltarea de baterii care sa aiba longevitate mai mare, iar desi nu le vom vedea anul acesta in iPhone, exista sansa ca incepand cu anul 2018 ele sa isi faca loc in produse.

“Our high precision charger systems have been shown to measure the coulombic efficiency of cells to typically less than 10 ppm precision and 50 ppm accuracy. These systems have 2 Amp maximum current over a 0-5 Volt range with integrated temperature sensing (4-wire class A RTD) on every channel.”

Apple testare baterie

Apple testare baterie 1

Apple testare baterie 2