Presedintele Apple in topul celor mai bine platiti CEO in 2016

2016 a fost un an foarte bun pentru unii presedinti de companii, acestia beneficiind de compensatii financiare de ordinul zecilor sau sutelor de milioane de dolari. Intr-un top 10 realizat de catre cei de la Bloomberg, pe prima pozitie este pozitionat Marc Lore, presedintele gigantului Wal-Mart, acesta primind in total beneficii financiare de 236.9 milioane de dolari.

346.000 de dolari reprezinta salariul sau anual, 1 milion de dolari este bonusul de performanta, iar restul de 235 de milioane de dolari il reprezinta actiunile primite de la companie. Pe locul al doilea in top il regasim pe presedintele Apple, Tim Cook, acesta beneficiind de compensatii financiare in valoare de 150 de milioane de dolari de la companie.

Din aceasta suma, 3 milioane de dolari ii reprezinta salariul anual al lui Tim Cook, 5.3 milioane de dolari sunt rezultatul unui bonus primit de la companie, restul de 141 de milioane de dolari fiind actiuni. Cam aceeasi este situatia si pentru restul presedintilor, vasta majoritate a sumelor fiind reprezentate de actiunile sau bonusurile primie de la companiile pe care le conduc.

In total cei mai bine platiti 10 presedinti de companii din SUA au primit beneficii financiare in valoare de peste 1 miliard de dolari, adica mai mult decat ar valora RCS & RDS. Cam asta este diferenta dintre SUA si o tara ca Romania.

presedinti plata