Google Assistant urmeaza sa ajunga pe iPhone

Google Assistant urmeaza sa ajunga pe iPhone intr-o aplicatie a companiei Google, conform unor informatii aparute in cursul acestei zile. Saptamana aceasta va avea loc Google I/O, intalnirea anual a celor de la Google cu dezvoltatorii de aplicatii pentru Android si partenerii globali, iar acesta ar putea fi unul dintre anunturile pe care companai le pregateste.

Google ar intentiona sa isi aduca asistentul personal Google Assistant pe iPhone chiar, poate, anul acesta, insa deocamdata nimeni nu stie in ce forma si exact cand. Cert este ca Google Assistant va fi initial disponibil doar in SUA pentru inceput, iar utilizatorii de terminale iOS ar urma sa beneficieze de aproape toate comenzile oferite in Android.

Mai mult decat atat, formatul pentru chat pe care Google Assistant il are in momentul de fata pe Android ar urma sa isi gaseasca un loc si intr-o aplicatie pentru iPhone. Cei care furnizeaza aceste informatii spun ca exista posibilitatea ca o aplicatie dedicata cu Google Assistant sa fie lansata de catre compania Google, iar aceasta ar fi si calea logica de a aduce tehnologia.

Desigur ca Google Assistant va fi limitat pe iOS pentru inceput si nu va putea controla functii ale sistemului de operare, ci doar ar putea oferi raspunsuri la intrebari si unele cerinte. Siri este singurul asistent care ofera un sistem avansat de control pentru iOS si aplicatii, asa ca daca asteptati Google Assistant, nu va ganditi ca va avea functii foarte avansate.

“Google plans to announce that the Google Assistant will be launching on iOS soon as a standalone app. The announcement could come as soon as Google’s I/O conference this week, but it’s unclear exactly what Google’s plans are at this time.”

Google Assistant iPhone