Android are un nou record e terminale active

Android a depasit un nou record in ceea ce priveste numarul de terminale active la nivel global, compania americana anuntatu-l in cursul acestei seri. Conform celor de la Google, in momentul de fata exista peste 2 miliarde de terminale Android active in lumea intreaga, cifra fiind una colosala pentru un sistem de operare dedicat smartphone-urilor si tabletelor.

A trecut cea vreme de cat Google anunta ca are 1 miliard de terminale Android active la nivel global, insa cifra a crescut foarte rapid multumita cresterii in vanzarile de smartphone-uri. In momentul de fata Android este cel mai popular sistem de operare pentru terminalele mobile, cu o cota de piata globala enorma%.

Cei de la Apple au auntat ca au peste 1 miliard de iDevice-uri active in lumea intreaga. inca din cursul anului trecut, insa cifra continua sa creasca multumita vanzarilor bune. In ciuda realizarilor Apple, doar in segmentul smartphone vanzarile sale sunt de cam 5 – 7 ori mai mici decat ale competitorilor, deci diferenta in cotele de piata iOS si Android este normala.

Acestea fiind spuse, Android domina fara drept de apel lumea, iar asta nu se va schimba prea curand.