Android are un nou record e terminale active

Android a depasit un nou record in ceea ce priveste numarul de terminale active la nivel global, compania americana anuntatu-l in cursul acestei seri. Conform celor de la Google, in momentul de fata exista peste 2 miliarde de terminale Android active in lumea intreaga, cifra fiind una colosala pentru un sistem de operare dedicat smartphone-urilor si tabletelor.

A trecut cea vreme de cat Google anunta ca are 1 miliard de terminale Android active la nivel global, insa cifra a crescut foarte rapid multumita cresterii in vanzarile de smartphone-uri. In momentul de fata Android este cel mai popular sistem de operare pentru terminalele mobile, cu o cota de piata globala enorma%.

Cei de la Apple au auntat ca au peste 1 miliard de iDevice-uri active in lumea intreaga. inca din cursul anului trecut, insa cifra continua sa creasca multumita vanzarilor bune. In ciuda realizarilor Apple, doar in segmentul smartphone vanzarile sale sunt de cam 5 – 7 ori mai mici decat ale competitorilor, deci diferenta in cotele de piata iOS si Android este normala.

Acestea fiind spuse, Android domina fara drept de apel lumea, iar asta nu se va schimba prea curand.

9 COMENTARII

 1. Android are 2 miliarde de TELEFOANE active – nu si tablete .
  iOS are 1 milliard de device-uri active , cu tablete cu tot – conform Apple.
  iOS are un market share de max 14% la telefoane ., adica vreo 500 milioane din sa zicem 3 miliarde existente in lume .
  Unde sunt cele 250 milioane de iPhone vandute anual ? Nu bat cifrele .
  Cred ca isheep nu cunosc aritmetica elementara – Srb a dat exemplul cand nu a stiut sa calculeze aria unei suprafete .
  Srb – ti-as explica prin integrala cum sa calculezi aria unei suprafete , dar sunt sigur ca teoremele lui Newton si Leibniz iti sunt straine . Ai putea sa te limitezi la Aria dreptunghiului definita prin Lxl .
  La fel pentru iSheep – pot sa calculeze numarul de iPhoane existente in lume prin regula de 3 simpla – restul ii depaseste de departe cu toate ca ei se cred foarte destepti.
  Baieti – se dau aprox 3 miliarde de smartphoane in lume , Apple are 13-14% din total – ghici cate a vandut Apple – pe bune !!!

 2. La arhitect trebuie sa-i explici clar ce inseamna “L ; l & x” ca nu stie 🙂 Iar la restul de Isheep ai grija ce ghicitori la dai ca la cea din urmă, privind ghicitul Srb si Tamburina vor ajunge sa se certe intre ei 🙂

 3. Ma obosesc degeaba – evident ca nu pricep nimic din aritmetica elementara , inteligentii astia cu iPhone.
  Le spui ca procesorul Samsung cel vechi il depaseste pe cel Apple mai nou si incep sa te invarta, cate core-uri lucreaza sau nu , desi ei habar nu au cum lucreaza procesorul si nici nu o sa vada nimic in mizeria aia de iOS , ca sa-i faca sa inteleaga.
  Le spui ca Apple nu are cum sa vanda cat decalara – NU – nu se poate pt ca Apple a declarant nu stiu cate vanzari in prima saptamana.
  Apple se mai si ascunde mai si minte la greu si pune toate iPhoanele alea inlocuite, la vanzari noi – si au cel putin 30% retururi.
  Cifrele globale spun insa adevarul – Apple are 13-14% market share din max 3 miliarde smartphoane active – deci nu mai mult de 400 si ceva de milioane de iPhoane active in piata , in 10 ani.
  Departe de cifrele de vanzari anuntate .

 4. Gelu – in primul rând despre ce vorbești tu? telefoane vândute in 10 ani sau telefoane active in acest moment – sunt 2 lucruri total diferite. Ex. Eu am avut 4 smartphone-uri (nu contează marca – matematica este aceeași) in 10 ani (calculez pe cele folosite mai mult de 1 luna) dar in acest moment am activ doar 1 telefon și sunt persoane care schimba telefonul anual …

 5. Prietene, sunt mulți oameni care nu stiu să facă nici calcule de bază matematice – si este normal să existe – însă și tu, în încercarea ta de a părea interesant, îți demonstrezi ignoranța, prin faptul că încurci aritmetica cu geometria si cu analiza matematică.
  Am vrut doar să fac această constatare, pentru că mai mult de atât nu este treaba mea să-ți fac morală și educație pe internet.
  Și dacă tot ai amintit de matematici – superioare chiar – poate calculezi câte telefoane se defectează, care este rata de reînnoire pentru fiecare model în parte și care este procentul de dispozitive ținute în sertar, asta ca să avem o imagine mai clară.
  Dacă știi de Newton Leibniz, îți va fi simplu să folosești altă ramură a matematicii care se predă tot în liceu.

 6. “Când vine vorba de piața din Statele Unite, Android și iOS au o distribuție aproximativ egală pe piață, însă la nivel global situația este destul de diferită. Statisticile ne arată că Android are între 80% și 90% din piață, astfel că mulți considerăm că avem de-a face cu un nou ”război” de tipul Windows versus MacOS.
  Statisticile de vânzări ne-au făcut să credem asta, însă situația ar putea fi foarte diferită. Vicepreședintele Google, Dave Burke, a oferit informații care arată că Google ar avea mai puțin de 66% din piața globală. Acesta a postat informațiile chiar pe blogul companiei. Există însă o diferență important: numărul de vânzări și numărul de utilizatori.
  Burke anunțase pe blogul companiei că Google sărbătorește un eveniment important, faptul că 2 miliarde de dispozitive cu Android sunt folosite în întreaga lume, platforma având cea mai mare penetrare de pe piață.
  Acum aproximativ un an, Apple anunța că sunt un miliard de dispozitive cu iOS în funcțiune, iar din ianuarie 2016 și până acum, Apple a mai vândut peste 260 de milioane de smartphone-uri.
  Cifrele ne arată că, la nivelul vânzărilor, iOS are o cotă de piață de aproximativ 10-20%, însă statisticile de activitate ne sugerează că avem de-a face cu o piață pe care Apple are o prezență de aproximativ 33%.
  Asta înseamnă că Apple are o prezență cu cel puțin 65% și cu cel mult 230% mai mare decât se estima inițial, dacă ne uităm la alte numere decât cele cu privire la vânzări, unde iOS însumează 10-20% din piață, scrie forbes.com.
  Androidul celor de la Google este încă sistemul de operare dominant pentru platformele mobile și probabil așa va rămâne situația, dar este important de remarcat cât de mult înseamnă și iOS pe piață.”