WhatsApp – atentie la acest virus distribuit prin retea

WhatsApp este folosita de catre hackeri pentru a distribui o inselatorie ce duce la infectarea calculatoarelor cu un adware foarte periculos.

WhatsApp este de departe cea mai populara retea de mesagerie text de pe planeta, insa in aceste zile este folosita pentru a distribui la scara larga adware-ul unor hackeri. Vorbim despre hackeri care exploateaza dorinta utilizatorilor WhatsApp de a isi personaliza aplicatia pentru folosire pe terminalele mobile, ei creand un website prin care distribuie adware-ul.

Totul incepe cu un mesaj cu un link pe care foarte multi utilizatori WhatsApp il distribuie, el fiind mascat pentru a semana cu website-ul whatsapp.com, insa in realitate este шһатѕарр.com. Litere ale alfabetului chirilic sunt folosite pentru a ascunde adevarata adresa a website-ului, blackwhats.site, utilizatorii WhatsApp fiind pacaliti ca acceseaza website-ul oficial al aplicatiei, cand de fapt il acceseaza pe cel al hackerilor.

Dupa accesarea acelui website, utilizatorilor WhatsApp li se promite posibilitatea de a instala diverse teme pentru aplicatie, insa pentru a avea acces la ele trebuie sa faca ceva. Mai exact, ei trebuie sa partajeze acea pagina cu virusi la toti prietenii de pe retelele de socializare, iar mai apoi li se cere sa instaleze o extensie Google Chrome in calculatoare, aceasta oferindu-le acces la presupusele teme WhatsApp.

WhatsApp – atentie la acest virus distribuit prin retea

Desigur ca aceasta extensie pentru Google Chrome, distribuita prin magazinul oficial al Google, contine un adware care profita de naivitatea utilizatorilor WhatsApp si le infecteaza calculatoarele. Cu acest adware instalat in calculator, hackerii pot afisa orice fel de reclame doresc peste website-urile accesate pe calculator, nu pe WhatsApp, facand uneori navigarea pe internet imposibila.

Distribuirea acestui adware periculos prin WhatsApp ii asigura expunere maxima la cei peste 1.5 miliarde de utilizatori, deci exista extraordinar de multe potentiale victime. Desigur ca totul are la baza exploatarea unei dorinte a utilizatorilor de a avea WhatsApp in orice culoare si forma isi doresc, insa din pacate nu aceasta este metoda de a obtine totul.

Este greu de spus daca cei de la WhatsApp pot impune filtre care sa blocheze distribuirea informatiilor, mai ales ca link-urile spre website-uri se pot schimba rapid. Important este ca utilizatorii WhatsApp sa stie despre aceasta inselatorie, asa ca atentionati-va prietenii si partajati-le acest articol pentru a-i ajuta sa nu-si infecteze calculatoarele cu adware.

WhatsApp virus adware teme