Apple nu sterge notitele iCloud cand vrem noi

iCloud are foarte multe functii, printre ele numarandu-se si una care permite stocarea notitelor din aplicatia Notes pentru a putea fi accesate pe orice alte iDevice-uri conectate la acelasi Apple ID. iCloud ne premite sa stergem aceste notite cand nu avem nevoie de ele, dar se pare ca Apple nu le sterge chiar atunci cand ar trebui, ci le pastreaza mai mult.

Notitele sterse ar trebui sa ramana 30 de zile in folderul ci notite sterse recent de catre noi, dar o companie din Rusia a descoperit ca ele raman in serverele iCloud mult mai mult, chiar daca sunt sterse, teoretic, dupa 30 de zile. Elcomsoft este aceasta companie, iar cu software-ul propriu numit Phone Breaker tool, ea a reusit sa recupereze notite iCloud sterse cu 5 ani in urma.

Cei de la Elcomsoft au reusit sa descarce din iCloud zeci de notite ale unui iPhone care au sterse cu peste 30 de zile inainte de perioada in care teoretic ele ar fi trebuit stocate. In cazul uneia dintre notite vorbim despre o stergere facuta in anul 2012, deci Apple pare sa stocheze aceste notite pentru o perioada nelimitata de timp, fara a le spune utilizatorilor.

„We did it again. After recovering deleted photos and Safari browsing history from iCloud, we now add the ability to recover deleted notes from the same source regardless of how much time has passed after the deletion. The oldest record we’ve been able to pull was deleted back in 2012.”

Desi cei de la Elcomsoft au reusit sa recupereze unele notite, nu garanteaza faptul ca orice fel de notite vechi sterse pot fi recuperate de catre utilizatori. In unele conturi au recuperat notite vechi de pana in anul 2012, insa in unele conturi n-au putut recupera notite sterse cu mai mult de 30 de zile in urma, deci in unele cazuri Apple isi respecta regulile.

„While some of our test accounts did indeed contain deleted notes going all the way back to 2015, some other accounts contained much less than that.”

Deocamdata software-ul celor de la Elcomsoft este singurul care demonstreaza ca Apple minte cand spune cat tine notitele in iCloud inainte de a le sterge definitiv, dar probabil altele vor permite recuperarea lor la fel de usor.

elcomsoft recuperare notite icloud

elcomsoft recuperare notite icloud 1