Prima Pagina iCloud Apple nu sterge notitele iCloud cand vrem noi

Apple nu sterge notitele iCloud cand vrem noi

iCloud are foarte multe functii, printre ele numarandu-se si una care permite stocarea notitelor din aplicatia Notes pentru a putea fi accesate pe orice alte iDevice-uri conectate la acelasi Apple ID. iCloud ne premite sa stergem aceste notite cand nu avem nevoie de ele, dar se pare ca Apple nu le sterge chiar atunci cand ar trebui, ci le pastreaza mai mult.

Notitele sterse ar trebui sa ramana 30 de zile in folderul ci notite sterse recent de catre noi, dar o companie din Rusia a descoperit ca ele raman in serverele iCloud mult mai mult, chiar daca sunt sterse, teoretic, dupa 30 de zile. Elcomsoft este aceasta companie, iar cu software-ul propriu numit Phone Breaker tool, ea a reusit sa recupereze notite iCloud sterse cu 5 ani in urma.

Cei de la Elcomsoft au reusit sa descarce din iCloud zeci de notite ale unui iPhone care au sterse cu peste 30 de zile inainte de perioada in care teoretic ele ar fi trebuit stocate. In cazul uneia dintre notite vorbim despre o stergere facuta in anul 2012, deci Apple pare sa stocheze aceste notite pentru o perioada nelimitata de timp, fara a le spune utilizatorilor.

“We did it again. After recovering deleted photos and Safari browsing history from iCloud, we now add the ability to recover deleted notes from the same source regardless of how much time has passed after the deletion. The oldest record we’ve been able to pull was deleted back in 2012.”

Desi cei de la Elcomsoft au reusit sa recupereze unele notite, nu garanteaza faptul ca orice fel de notite vechi sterse pot fi recuperate de catre utilizatori. In unele conturi au recuperat notite vechi de pana in anul 2012, insa in unele conturi n-au putut recupera notite sterse cu mai mult de 30 de zile in urma, deci in unele cazuri Apple isi respecta regulile.

“While some of our test accounts did indeed contain deleted notes going all the way back to 2015, some other accounts contained much less than that.”

Deocamdata software-ul celor de la Elcomsoft este singurul care demonstreaza ca Apple minte cand spune cat tine notitele in iCloud inainte de a le sterge definitiv, dar probabil altele vor permite recuperarea lor la fel de usor.

elcomsoft recuperare notite icloud

elcomsoft recuperare notite icloud 1

 • rbt88

  De parca ar fi singurul lucru cu care minte vor date despre noi sa știe ce facem ne spionează

 • Srb Srb

  Este as intended, multi au sters din greseala si au cerut celor de la apple un backup

 • Alex. S

  As bullshyt
  Daca zice 30 de zile atunci asa sa fie …
  Mizerii

 • claudiu

  Serios?

 • Dumi

  La mine tocmai dispărut notițele cu poze.
  Și nu știu cum pot sa le recuperez!

 • Srb Srb

  faci apel catre apple. sau cel mai usor mai bine te duci la istyle sau noumax ca cererea sa vina din partea unui reseller autorizat..o sa iti ceara niste date persoanele etc si in cam 5 zile lucratoare este posibil sa le primesti inapoi.

 • Viorel Predatorul

  Îți dai seama că e o prostie ce spune el, dar ce să îi ceri lu’ Srb? Nu cred că există careva care să ceară recuperarea datelor șterse “din greșeală” cu 5 ani în urmă.
  Le-ai șters din greșeală, ceri recuperarea lor în mai puțin de 30 de zile.

  Aici Apple demonstrează încă o dată că este o companie mincinoasă (care și cu safirul de pe camera foto), și că puțin îi pasă de intimitatea clienților.

 • claudiu

  Exista intimitate? De când?

 • Srb Srb

  Cine a zis ca a cerut recuperarea datelor dupa mai mult de 3 luni de zile?! Doamne ce om josnic cu cunostinte limitate,si acuzatii nefondatw,se vede frate ca iti traiesti viata inchis. Pune mana si mergi intr-un apple store si intreaba,daca noumax a facut asa ceva sigur si aia sunt capabili. Ce saracie de om

 • Srb Srb

  Are safir pe camera stai calm. Deja s-a explicat dar nu pt cei ce citesc 1data despre o problema si dupa aceea este inchis subiectul pt ei

 • Viorel Predatorul

  Ce ai scris la articolul ăsta:
  https://www.idevice.ro/2017/05/17/samsung-galaxy-note-8-zoom-optic-3x-camera/

  Srb Srb – Neflictus
  3 zile în urmă
  “serios, ma plictisesti cu comentarii de saraci, vezi ca incepe google keybnote, poate mai inveti ceva
  jignirile sunt arma saracului”

  Mă feresc să îți scriu în aceeași maniera, pentru că nu vreau să fac din site-ul lui zaone o troacă de porci. E suficient că o faci tu!

 • Srb Srb

  stai calm ca deja ai facut-o spunad lucruri despre mine…dupa cum am zis jignirile sunt arma saracului, saracie de om.

 • andrew

  “Pune mâna și mergi într-un Apple Store” 😂😂😂😂😂😂
  Pe principiul : pune mâna și te culcă

 • Viorel Predatorul

  Când nu ai argumente de discuție, începi să jignești. Este rezonabil să arunci o vorbă grea în mod excepțional, dar tu o faci în mod obișnuit, frecvent, ceea ce spune multe despre gradul de educație și inteligența pe care (nu) o ai.

 • Srb Srb

  Nu eu fac acuzatii nefondate dragul meu copil adoptat. Cine incepe ala e capul rautatilor. Data viitoare cand nu iti doresti asa ceva,nu mai ma barfi cu alt user ca niste pitzipoance si sa te astepti sa te laudam ce om cult esti. Saracie de om,asa companie,asa utilizatori