Prima Pagina Samsung Samsung Galaxy Note 7 – procesul extins pentru bateriile explozive

Samsung Galaxy Note 7 – procesul extins pentru bateriile explozive

Samsung Galaxy Note 7 a fost anul trecut motivul pentru care un proces colectiv a fost initiat de catre unii dintre clientii ce au cumparat terminalele explozive de la compania Samsung. In cererea de chemare in judecata s-a mentionat faptul ca Samsung stia despre problemele Samsung Galaxy Note 7 cu bateriile explozive, iar acum aceste acuzatii sunt extinse si la alte terminale intr-un alt proces.

Mai exact, cei care au initiat noul proces au extins acuzatiile impotriva Samsung de la Samsung Galaxy Note 7 la Galaxy S6, S6 Edge, S6 Edge+, S6 Active, Galaxy S7, Galaxy S7 Edge, S7 Active si Note 5. Acuzatia este ca Samsung ar fi stiut ca toate aceste smartphone-uri se supraincalzesc si exista pericol de explozie, dar a evitat sa isi anunte clientii cu privire la pericole.

In proces sunt citati si angajati ai celor de la Samsung care afirma ca exista probleme cu disiparea caldurii in interiorul carcaselor smartphone-urilor Samsung. Ei afirma ca sistemul de racire standard din terminale nu este suficient de bun pentru a raci terminalele, asa ca trebuie redus voltajul energiei transmise spre baterie pentru a se reduce nivelul de caldura generat in timpul incarcarii.

Unii dintre clienti au fost nevoiti sa schimbe multiple terminale Samsung din cauza supraincalzirii, a defectelor de functionare si in unele cazuri, a arderii unor componente interne. Samsung a refuzat sa despagubeasca clientii care au avut pagube in urma focurilor generate de catre terminalele arse, asa ca acum va fi cel mai probabil obligata sa plateasca orice fel de daune.

“Outside of the Note 7 recall, Samsung has taken no steps to recall or warn consumers about the risks of overheating, fire and explosion posed by their Subject Phones. … due to the spatial limits of smartphones, the cooling system’s cooling capacity alone is not enough to cool the device. We need to calculate the amount of electric current and optimize the heat control algorithm to minimize occurring heat. In other words, the new thermal spreader hardware controls the heat more effectively but the software heat-control algorithm must be made compatible to ensure best performance.”

Din pacate pentru cei de la Samsung, se pare ca problemele smartphone-uri cu supraincalzirea si defectele accesorii nu se vor opri prea curand.

Samsung Galaxy Note 7 proces explozie

 • Srb Srb

  Nu domne,samsungul meu nici nu se incalzeste..yea right,oamenii ce nu mint pun mana si fac ceva,in acest caz rup samsungul

 • V.P

  Probleme si probleme , ai impresia ca Apple nu a fost data in judecata , au si ei procese colective din partea unor clienti nemultumiti .

 • JSB

  Toate telefoanele se incalzesc la utilizare intensa si la fast- charging inclusiv iPhone . Sigur , iPhone nu are fast charging , dar sa vedem cum se va comporta cand va avea si vor si utiliza carcasa de sticla.
  Parca Samsung a facut in system de racire cu heat-pipe, iar Apple s-a folosit de carcasa de aluminiu pentru a disipa caldura .
  Mi se pare ca se exagereaza cu problemele astea. .

 • Srb Srb

  omule, tu nu ai vazut/simtit inseamna cum se incalzeste un S5 sau S6 filmand 4k, sau cand vorbesti la el in timp ce se incarca….iPhone e lux,de la iphone 5s nu prea se incalzesc decat in cazuri rare cand faci multe

 • Srb Srb

  tu vorbesti de cazuri izolate….dar la S5 s6 am vazut cum absolut orice se incalzea de iti rupea mana cand filmai 4k sau vorbeai la el in timp ce era la incarcat…deci una este sa ai cazuri izolate si alta sa existe aceste probleme la fiecare dispozitiv

 • V.P

  Ce cazuri izolate baby , sute de persoane au facut front comun si au dat Apple in judecata , chiar vrei sa deschidem subiectul ??
  Toate telefoanele se incalzesc in filmare 4k in jocuri si in aplicatii ce pun la munca hardware-ul dispozitivului . Tu ce crezi ca iPhone-ul nu se incinge in filmare 4K ,, cel putin de cand cei de la Apple au facut trecerea la Quad-Core se incinge si mai mult . Eu am testat S5 , am avut S3,S4 si nu e chiar asa cum spui tu , da se incalzeste mai mult decat un iPhone dar sa spui ca iti rupe mana e prea mult .

 • Srb Srb

  Tu nu faci deosebire in a se incinge si a se incalzi,sau nu ai vazut cum e 4k pe s5

 • Srb Srb

  Cum ai zis si tu,sute de oameni din sute de milioane. La samsung este 1 om 1 device problema