WhatsApp va avea datele integrate in Facebook

WhatsApp va avea datele integrate in Facebook in viitorul nu foarte indepartat, iar asta ar putea genera probleme foarte mari pentru compania americana.

WhatsApp urmeaza sa aiba parte de o schimbare majora in viitorul nu foarte indepartat, deoarece Facebook vrea sa preia toate datele pentru a le rula din infrastructura sa. In momentul de fata WhatsApp functioneaza in baza unei infrastructuri proprii, insa cei de la Facebook vor sa renunte la acest sistem pentru a sustinte platforma cu ajutorul propriilor centre de date.

O asemenea schimbare pentru WhatsApp le-ar permite celor de la Facebook sa aiba acces nestingherit la datele din platforma fara ca cineva sa stie ceea ce fac. Daca intreaga platforma WhatsApp va fi mutata din infrastructura actuala in cea Facebook, atunci americanii vor sti chiar tot ceea ce face in cadrul retelei de mesagerie, fara ca vreo persoana sau entitate sa afle.

Desigur ca schimbarea ar putea aduce si o imbunatatire a performantelor WhatsApp, deoarece Facebook are o infrastructura extrem de bine gandita. Totusi, interconectarea celor doua platforme nu a facut aprte din intelegerea facuta cu autoritatile europene pentru a se aproba achizitionarea WhatsApp de catre Facebook, asa ca va fi interesant de vazut ce se va intampla.

Cei de la Facebook au fost deja amendati cu peste 100 de milioane de dolari deoarece au preluat date din WhatsApp, desi initial au anuntat ca nu vor face acest lucru. Daca vor integra WhatsApp in infrastructura proprie, atunci lucrurile s-ar putea complica serios pentru Facebook, iar autoritatile europene ar putea lua masuri si mai drastice impotriva companiei americane.

Deocamdata trecerea WhatsApp pe infrastructura Facebook este doar un zvon, dar el nu ar fi aparut daca Facebook nu ar fi avut aceasta intentie.