iOS 10.3.3 patru buguri periculoase pentru un iPhone blocat

iOS 10.3.3, cea mai recenta versiune beta a sistemului de operare pentru iPhone si iPad, are un bug foarte periculos care are la baza asistentul personal Siri. Mai exact, din iOS 10.3.3 oricine poate dezactiva conexiunea celulara a unui iPhone folosind Siri, chiar daca terminalul este blocat cu un cod de siguranta in prealabil, lucru care nu ar trebui sa fie in mod normal posibil.

In cazul in care va este furat iPhone-ul, hotul poate dezactiva complet conectivitatea celulara cu ajutorul Siri, daca nu aveti Control Center activ in LockScreen. Dupa ce se intampla acest lucru nu veti mai putea localiza temrinalul vostru, deci sansele sa il recuperati se redus spre zero, asa ca si dezactivarea Siri in LockScreen este recmandabila.

Alta problema a Siri in LockScreen este ca recita mesajele pe care le avem in aplicatia Mesaje, Messages, chiar daca terminalul este blocat cu un cod de siguranta. Folosind Siri, orice persoana va poate citi mesajele chiar daca terminalul vostru este blocat cu un cod de siguranta, iar toatea astea se intampla fara ca voi sa stiti vreodata.

In aceeasi masura, Siri permite din LockScreen publicarea de mesaje pe conturile voastre Facebook fara a debloca terminalul, aceasta fiind o problema majora pentru multi. Nici apelurile telefonice nu sunt sigure, deoarece Siri afiseaza cel mai recent apel primit de catre noi si permite apelarea acelei persoane, sau trimiterea unui mesaj, ignorand faptul ca temrinalul are cod de siguranta.

Unele dintre aceste probleme descoperite in iOS 10.3.3 sunt in iOS de foarte multa vreme, insa prima dintre ele este una complet noua.

9 COMENTARII

  1. you: Siri, show me the passcode!
    Siri: no problem. :))))
    o mizerie, asta numiti voi privacy si securitate? cool :)))

  2. Lasă că te faci tu mare și poate ajungi sa înțelegi gluma ?
    Asta pe lângă ca nu mai ai nevoie de passcode Siri face tot

  3. Un fapt important trecut cu vederea este ca individul din clip este și utilizatorul al acelui telefon,și din câte știu Hey Siri merge doar cu vocea proprietarului și nu reacționează la alta voce.