UE va oferi Wi-Fi gratuit in 8000 de locatii din Europa

Wi-Fi gratuit vom avea in aproape 8000 de locatii din Europa prin programul WiFi4U votat de catre Uniunea Europeana saptamana aceasta.

Wi-Fi gratuit va fi disponibil in peste 8000 de locatii de pe continentul european in cursul urmatorilor ani, conform unui program numit Wi-Fi 4U votat luni de catre UE. WiFi4EU este programul prin care Uniunea Europeana va crea puncte de acces cu Wi-Fi gratuit pentru europeni, iar asta va bucura cu siguranta extrem de multa lume care nu are foarte mult trafic de internet in abonamentul de telefonie mobila.

Planul WiFi4U prin care se vor instala puncte de acces cu Wi-Fi gratuit a fot aprobat luni de catre Parlamentul European, Consiliul Europei si Comisia Europeana. Conform intelegerii, intre 6000 si 8000 de puncte de acces cu Wi-Fi gratuit vor fi stabilite prin planul WiFi4U in Europana, iar ele vor putea fi accesate de catre orice persoana se afla in preajma lor.

Programul WiFi4U este gandit pentru a fi derulat pana in 2020 de catre Uniunea Europeana, astfel ca pana atunci vor fi deschise unele dintre aceste puncte de acces pentru Wi-Fi gratuit. Planul WiFi4U a fost adus in discutie anul trecut, iar scopul sau este de a aduce Wi-Fi gratuit in fiecare oras si sat din Uniunea Europeana, in zonele unde se desfasoara majoritatea activitatii civice.

UE va oferi Wi-Fi gratuit in 8000 de locatii din Europa prin programul WiFi4U

Punctele de acces cu Wi-Fi gratuit din cadrul programului WiFi4U vor fi amplasate in piete publice, parcuri sau spitale, 120 de milioane de euro fiind alocate pentru desfasuarea in prima faza. Acest bani vor fi folositi pentru a cumpara echipamentele de retea necesare pentru amplasarea punctelor de acces cu Wi-Fi gratuit, dar deocamdata nu se stie ce companii le vor furniza.

Autoritatile locale din tarile europene trebuie sa ceara sa faca parte din planul WiFi4U pentru a primi bani si a crea puncte de acces cu Wi-Fi gratuit. Banii vor fi acordati doar pentru locatiile care nu au deja Wi-Fi gratuit, iar in Romania e putin probabil sa vedem pe cineva aplicand, avnad in vedere ca e mai greu de furat din banii europeni.

“The European Parliament, the Council and the Commission reached tonight a political agreement on the WiFi4EU initiative and its funding which supports installing free public Wi-Fi hotspots in local communities across the EU: in public squares, piazzas, parks, hospitals and other public spaces.”

In ciuda acestui lucru, este bine de vazut ca Uniunea Europeana vrea sa conecteze mai multa lume la internet cu acest plan prin care vrea sa ofere Wi-Fi gratuit in mai multe locatii din Europa.

WiFi gratuit UE WiFi4U