iPhone 8 – iata ce diagonala va avea ecranul

iPhone 8 va avea un ecran cu diagonala de 5.66 inch, compania Apple facandu-i colturile foarte rotunde si dimensiunea mai mica decat s-a crezut.

iPhone 8 va fi lansat in toamna acestui an, iar cam toate zvonurile aparute pana in prezent sugereaza faptul ca ecranul sau urmeaza sa aiba o diagonala de 5.8 inch. Zvonurile au aparut acum cateva luni si au avut cel mai probabil la baza dorinta Apple de a genera interes pentru iPhone 8, asa ca a inceput sa divulge unele detalii privind viitorul sau smartphone.

Desi multi au spus ca ecranul iPhone 8 va avea 5.8 inch, au existat voci care au spus ca el va avea de fapt 5.7 inch, iar o noua schita aparute astazi pare sa sugereze acelasi lucru. Puteti vedea ca ea masoara diagonala ecranului de la o margine la alta, ea avand 143.77 milimetri, sau 5.66 inch, iar cam la asta ne putem astepta de la ecranul iPhone 8.

Daca diagonala ecranului va fi aceasta, atunci Apple va prezenta ecranul iPhone 8 ca avand o diagonala de 5.7 inch si nu de 5.8 inch, acei 0.1 inch putand conta pentru experienta. Daca ecranul iPhone 8 va fi de 5.7 inch, atunci el va fi mai mic decat cel pe care-l are Samsung Galaxy S8, iar asta va conta in foarte multe dintre comparatii, dar nu prea mult pentru utilizare.

iPhone 8 – iata ce diagonala va avea ecranul

iPhone 8 diagonala 5.66 inchPuteti observa ca ecranul iPhone 8 va avea margini foarte curbate, insa el va fi taiat in partea superioara in zona in care vom regasi camera frontala, senzorii de proximitate si lumina ambientala, plus difuzorul. Desi va fi taiat in acea portiune, Apple va prezenta ecranul iPhone 8 ca avand tot 5.7 inch, iar asta ar trebui sa fie o schimbare cu care ar fi bine sa va obisnuiti de acum.

Acum daca va intrebati in ce fel se va schimba experienta de folosire a iPhone 8 cu un ecran de 5.7 inch si screen ratio de 18:9, atunci imaginea de mai jos ar trebui sa va dea un raspuns. Practic, ecranul iPhone 8 ar trebui sa afiseze imagini pe o lungime mai mare, o schimbare de rezolutie fiind deasemenea necesara.

Practic, noi vom vedea pe ecranul iPhone 8 mai multe imagini in aplicatii indiferent cum le utilizam, iar daca ati folosit un Samsung Galaxy S8, atunci stiti la ce sa va asteptati. Desigur ca la inceput aplicatiile vor avea spatiu negru afisat in partile superioara/inferioara ale ecranului iPhone 8, asa cum s-a intamplat la fiecare crestere de diagonala, dar lucrurile se vor rezolva in timp.

Acestea sunt marile schimbari pe care ecranul iPhone 8 ni le va aduce, dar totul depinde de ceea ce a pregatit Apple.

iPhone 8 ecran aplicatii lungime

11 COMENTARII

  1. 1) Să sperăm, dar tare mi-e teamă de soluțiile half-baked marca Apple…
    2) Foarte probabil
    3) Posibil, dar unlikely aș zice eu (weak security)
    4) Parcă Lightning e standard încă de pe vremea bătrânului i5, sau am înțeles eu greșit ce-ai vrut să zici?
    5) Aș înlocui ”dar” cu ”deci” și ”wireless” cu induction 🙂

  2. adica vine cu chipul nou care opereaza touchbar si touchid din MBP, deci va avea fast charging si usb-c
    da la 5 am dat un fel de copy paste..deci fara incarcare prin inductie
    Dar 1) la cum a venit Apple cu touchid in iphone 5 si cat de bine a mers din prima generatie, nu cred ca va veni cu vreun compromis. Probabil cum tehnologia va evolua, va deveni mai rapid asa cum este si acum touchid vers1 vs ver2

  3. 3) cuvântul cheie e ”rumored”, deși m-aș bucura să se adeverească veștile
    4) am înțeles ce vrei să zici, de acord cu tine
    5) makes sense
    1) e posibil. Vom vedea, dar dă-mi voie să fiu rezervat în privința asta 🙂

  4. logic si eu sunt rezervat :)) oricum va fi telefonul momentului daca totul este facut cum trebuie,fara porbleme mari. Si essential este f ok