iPhone – vezi serviciile ascunse care fac trafic de internet

iPhone si iPad au in iOS un meniu special care afiseaza informatii privind traficul de internet care este facut de catre aplicatiile noastre si unele servicii de sistem. Cu ajutorul sau putem afla unde este consumat internetul din abonamentul nostru de telefonie mobila, cel facut prin intermediul retelelor Wi-Fi nefiind contorizat de catre iOS.

Daca nu sunteti multumiti de datele care sunt afisate acolo, atunci un tweak numit DetailedCellularUsage a fost lansat pentru a afisa informatii despre serviciile ascunse ale iOS. Mai exact, acele servicii care desi ruleaza in sistemul de operare al Apple si consuma internet, nu sunt afisate in aplicatia de setari cu traficul facut fara ca noi sa stim.

In imaginea de mai jos puteti vedea o parte dintre aceste servicii si traficul pe care ele il genereaza, dar care nu este afisat pentru noi, in unele situatii el putand fi destul de consistent. Multumita acestui tweak putem chiar sa si oprim aceste servicii din a face trafic de date cand nu suntem conectati la Wi-Fi, asa ca putem chiar sa si impiedicam costurile suplimentare.

“In addition to fully exposing cellular data usage, DetailedCellularUsage also unlocks the capability to control cellular data access to select system apps, processes & daemons. DetailedCellularUsage is compatible with all cellular-capable iPhone’s & iPad’s running iOS 9.x – 10.2. DetailedCellularUsage is not enabled by default, so please visit Settings to enable the tweak after installation.

DetailedCellularUsage este disponibil pentru descarcare din repo-ul BigBoss al Cydia.

DetailedCellularUsage

3 COMENTARII

  1. În patria abonamentelor nelimitate,despre ce costuri suplimentare mai vorbim? Am incercat sa rup in doua abonamentul de 50GB lunar, spre rușinea mea nu trec de pragul de 22GB pe luna. Îmi este greu sa cred că cineva trece de 50GB pe lună cu … ușurința.