Apple a incasat majoritatea profitului industriei smartphone in T1 2017

Compania Apple continua sa isi striveasca concurenta in ceea ce priveste profitul inregistrat prin vanzarea de smartphone-uri in pietele din lumea intreaga. Conform unor informatii publicate in cursul acestei zile de catre cei de la Strategy Analytics, compania Apple a incasat nu mai putin de 83.3% din profitul intregii industrii a producatorilor de smartphone-uri in T1 2017.

Cifra este una colosala pentru o industrie care a vandut peste 400 de milioane de smartphone-uri in doar 3 luni de zile, iar Apple a reprezentat putin peste 10% din total. Fata de anul trecut, profitul companiei Apple a crescut cu 3.6 puncte procentuale, semn ca ai sai concurenti au probleme mai mari in a genera profit din vanzarea de smartphone-uri.

Aici ajungem la Samsung, care a incasat doar 12.9% din profitul industriei producatorilor de smartphone-uri, iar asta din cauza esecului Samsung Galaxy Note 7. Procentul este cu 9 puncte procentuale mai mic decat cel de 21.9% inregistrat in T1 2016, el aproape injumatatindu-se iar asta spune foarte multe despre evolutia celor de la Samsung.

Analistii spun ca profitul companiei Apple reprezinta cam 30.7% din vanzarile totale de smartphone-uri, in timp ce in cazul Apple acesta este de doar 9.7%. Diferenta este una colosala si pentru ca Samsung vinde de peste 50% mai multe smartphone-uri decat Apple, deci face mai putini bani desi vinde mai mult, iar asta pentru ca majoritatea unitatilor sunt ieftine.

Acestea fiind spuse, Apple si Samsung au incasat impreuna 96.2% din profitul intregii industrii smartphone, firmiturile fiind impartite intre restul producatorilor.

“According to the data compiled by Strategy Analytics, Samsung Electronics took up 12.9 percent of the combined operating profit over the January-March period, down 21.9 percent from a year earlier. Apple posted an operating profit of $10.1 billion over the cited period, accounting for a whopping 83.4 percent of the global industry, a gain from 79.8 percent posted last year. Apple’s operating profit ratio in relations to sales came to 30.7 percent, hovering far above 9.7 percent tallied for the South Korean tech giant.”

Apple Samsung profit smartphone t1 2017