macOS High Sierra – noutatile anuntate de Apple pentru Mac

macOS High Sierra este prezentat in aceste momente de catre compania Apple, viitoarea versiune a sistemului de operare fiind pregatita pentru lansarea globala. Stiam ca macOS High Sierra va fi prezentat astazi impreuna cu toate noutatile sale, chiar daca Apple nu a facut vreun anunt oficial in acest sens, iar utilizatorii de Mac-uri pot descoperi acum noutatile macOS High Sierra.

Apple si-a facut un obicei din a actualiza anual sistemul de operare macOS, iar cu versiunea 10.13 va aduce o serie de schimbari importante pentru utilizatorii Mac. macOS High Sierra va fi lansat in prima versiune beta pentru utilizatori chiar in aceasta seara, iar in saptamanile urmatoare va fi disponibila si o versiune public beta pentru toata lumea.

Primul anunt major al Apple pentru macOS High Sierra are legatura cu Safari, compania americana afirmand ca browserul este cel mai rapid de pe planeta. Apple spune ca macOS High Sierra are un Safari ce este cu 80% mai rapid decat Chrome pentru redarea de continut javascript, el blocand automat si clipurile video care pornesc automat in website-uri.

macOS High Sierra – noutatile anuntate de Apple pentru Mac

Mergand in continuare cu noutatile pentru macOS High Sierra, compania Apple spune ca acum browserul Safari ne tine anonimi pe internet. Orice fel de website-uri am accesa, Safari din macOS High Sierra va tine departe reclamele care ne urmaresc tot timpul pe internet, astfel ca nu vom mai vedea reclame in functie de ceea ce vizitam.

In continuare, macOS High Sierra aduce imbunatatiri pentru aplicatia Mail, aceasta ocupand cu pana la 35% mai putin spatiu de stocare in Mac-uri. Mai mult decat atat, noua aplicatie Mail din macOS High Sierra are si un sistem mai eficient pentru cautarea printre datele disponibile.

Pentru aplicatia Photos, Poze, exista deasemenea noutati in macOS High Sierra, aceasta avand un sidebar care este disponibil permanent pentru noi. Acesta permite modificarea mai usoara a pozelor in macOS High Sierra, dar si cautarea mai rapida printre toate cele disponibile.

Cei de la Apple au imbunatatit deasemenea sistemul de recunoastere faciala din aplicatia Photos a macOS High Sierra, astfel ca vor fi recunoscute mai usor si mai rapid persoanele din ele.

APFS pe macOS High Sierra

O alta schimbare majora pe care Apple o anunta pentru macOS High Sierra este implementarea sistemului APFS, Apple Filesystem, in Mac-uri. Acesta exista in iPhone incepand cu iOS 10.3, dar macOS High Sierra va aduce APFS pe Mac ca sistem de fisere default.

APFS va face macOS High Sierra mai sigur si mai rapid, asa cum se intampla si in cazul iOS, asa ca vorbim despre imbunatatiri majore.

Suport video H.265 si Metal 2

Compania Apple a anuntat astazi o schimbare masiva pentru partea grafica a macOS High Sierra, acesta avand implementat suport pentru H.265. Vorbim despre un format video pentru clipuri video 4K, care va permite vizualizarea lor pe macOS High Sierra cu un consum mai mic de resurse si de internet.

Pentru partea grafica, Apple a anuntat lansarea Metal 2 in macOS High Sierra, iar aici vorbim despre multe imbunatatiri. Apple a lansat Metal pentru iOS, iar Metal 2 ajunge in macOS High Sierra pentru a imbunatati masiv performantele grafice ale Mac-urilor noastre.

De la interfata macOS High Sierra si pana la jocuri, Metal 2 aduce crester serioase in performanta pentru software, asa cum s-a intamplat in cazul iOS. Apple va aduce cu Metal 2 in macOS High Sierra si suport pentru castile de realitate virtuala.

macOS High Sierra va fi lansat in versiune beta astazi, versiunea public beta fiind lansata la sfarsitul lunii iunie.

macOS 10.13 high sierra