Atacurile teroriste din Marea Britanie investigate cu ajutorul Apple

Atacurile teroriste ce au zguduit Marea Britanie in ultimele luni sunt investigate de catre autoritati si cu ajutorul companiei Apple, conform presedintelui celor din Cupertino. Intr-un interviu acordat unei publicatii britanice, Tim Cook a afirmat ca Apple si-a oferit ajutorul in investigatiile care au urmat atacurile teroriste, dar fara a oferi detalii specifice.

Desi nu a ajutat FBI sa deblocheze terminalul iPhone al unui terorist care a comis un atac in SUA, Apple ajuta totusi Marea Britanie in eforturile sale de a opri atacurile teoriste. Tim Cook a afirmat ca ajutorul a fost oferit doar dupa ce autoritatile au urmat caile legale de a il cere, deci Apple nu si-a oferit din oficiu ajutorul, dar a facut-o foarte repede cand i s-a cerut.

Chiar daca Tim Cook nu a oferit detalii cu privire la ceea ce a oferit compania Apple, vorbim cel mai probabil despre date din iCloud, sau magazinele Apple. Este extrem de greu de crezut ca Apple ar fi deblocat vreun iPhone sau vreo tableta iPad pentru autoritati, dar datele din iCloud pot fi date foarte usor de catre cei din Cupertino autoritatilor care le cer.

Apple este oricum obligata sa ajute autoritatile in momentul in care i se fac cereri pentru a oferi date din serviciile la care are acces direct si pe care le poate decripta. In SUA a refuzat doar sa deblocheze produsele sale, nu sa si ofere date din iCloud, asa ca e putin probabil ca situatia din Marea Britanie sa fie diferita in vreun fel, sau altul.

“We have been cooperating with the U.K. government not only in law enforcement kind of matters but on some of the attacks. I cannot speak on detail on that. But in cases when we have information and they have gone through the lawful process we don’t just give it but we do it very promptly.”

atac terorist londra ajutor Apple