Calculatoarele ironizate de presedintele Apple intr-un discurs recent

Calculatoarele cu Windows au fost ironizate de catre presedintele Apple, Tim Cook, intr-un discurt tinut astazi in fata absolventilor celebrei universitati M.I.T. din SUA. In cadrul discursului rostit in fata catorva sute de oameni, Tim Cook a ironizat calculataorele cu Windows intr-o tentativa de a explica momentele in care nu stia ce sa faca cu viata sa.

Presedintele Apple sustine ca a incercat sa mediteze, sa citeasca cartile unor filosofi faimosi si sa foloseasca un calculator cu Windows, insa nimic nu l-a ajutat. Desigur ca mentionarea calculatoarelor cu Windows este o tentativa de a ironiza produsele competitoare ale Mac-urilor, care se vand totusi mult mai bine cam oriunde pe planeta.

“I tried meditation. I sought guidance and religion. I read great philosophers and authors. In a moment of youthful indiscretion, I might even have experimented with a Windows PC. And obviously that didn’t work.”

Mai departe, Tim Cook a vorbit despre multe evenimente din viata sa, dar si despre cea mai importanta intrebare pentru care inca mai cauta raspuns : cum pot servi cel mai bine oamenii ? Aici cu siguranta gaseste raspunsuri aproape zilnic in ceea ce face in cadrul companiei Apple, produsele sale influentand vietile a sute de milioane de oameni zilnic.

Mai multe puteti vedea in clipul video de mai jos cu discursul presedintelui Apple.

“It was in that moment, after 15 years of searching, that something clicked. I finally felt aligned with a company that brought together challenging, cutting edge work with a higher purpose. Aligned with a leader who believed that technology which didn’t exist yet could reinvent tomorrow’s world. Aligned with myself and my own deep need to serve something greater. Of course, at that moment I don’t know all of that. I was just grateful to have a psychological burden lifted. But with the help of hindsight, my breakthrough makes more sense. I was never going to find my purpose working some place without a clear sense of purpose of its own. Steve and Apple freed me to throw myself into the work and embrace their mission and make it my own. How can I serve humanity? This is life’s biggest and most important question.”

27 COMENTARII

  1. Ar trebui sa termine cu ironiile si sa faca din nou produse pe care sa le admiram. Doar se da mare cu ce-a facut Steve Jobs.

  2. se da mare ca dintr-o companie normala unde valoarea unei actiuni cand a murit steve era de 50$ acuma este de 150$ ?? pai tati, as vrea si eu asta si promit ca nu ma laud.
    Oricum nu stiu daca ai vazut discursul dar chiar a fost de efect placut, cand a zis de pc eu credeam ca o sa zica ca avea ganduri sinucigase

  3. Am incercat sa-i ascult discursul, dar am adormit.
    Ca esti de-acord sau nu, Tim Cook doar culege roadele efortului si viziunii lui Jobs. In prezent Apple e o companie ca oricare alta, fara nicio directie anume, al carei singur scop e de-a face bani, indiferent de mijloace.

  4. imi cer scuze, dar microsoft nu are o directie si multi altii, de incearca hibride si nu mai stiu ce, si dupa ani si ani revin la ideea celor de la Apple. Apple are o directie sigura, continua cu ecosistemul lor, au 4 platforme, viitoarea platforma este AR si vor oferi si platofrma pt VR prin eGPU…nu inteleg ce nu este clar…Altii nu prea mai ofera nimic
    Cand altii ba fac telefon cu rezistenta la apa si cu sd card si baterie replaceable ba nu, altii fac surface pro produsul ce iti va inlocui laptopul, dupa 2 ani fac surface book, the ultimate laptop, dupa inca 1 an fac un laptop normal…wtf
    Apple este singura ce a mers constant fara sa scoata sau sa puna inapoi. Cred ca este singura companie ce isi stabileste planul companiei cu 5 ani inainte

  5. Apple este singura companie cu un puternic renume. O notorietate imensa. Microsoft imediat dupa ea dar niciodata in fata. 🙂 Micile detalii au facut Apple ce este azi. Am fost pc gamer ani de zile ba chiar eram impotriva produselor Apple. As putea spune acum ca nu ma mai pot intoarce la windows in veci! Pentru un muzician MacOS e perfect. Iar Iphone e the king.

  6. La fel face și Apple, doar ca nu vezi asta: scoate MacBook pro fără USB la care nu ai cum sa îți încarci iPhone-ul, scoate casti pe lightining pe care nu le poți folosi altundeva decât la iPhone, scoate hardware învechit in laptopuri noi și scumpe, scoate MacBook pro la jumătate de an după ce au lansat modelul anterior, care era “cel mai bun laptop pe care l-au făcut vreodata”. Ceilalți măcar iau riscuri și inovează cu mașinile lor și telefoanele rezistente la apa. Apple nu mai ia niciun risc, scoate produse hardware și software mediocre, merge doar la sigur pentru ca știe ca are o turma de idioți care le cumpăra produsele indiferent ce porcarii scot. Lumea ca tine, pentru care Apple nu are cum sa calce greșit, ii aduce in poziția asta relaxata și aroganta.

  7. Vezi ca este diferenta, citeste si tu ce ai scris, SCOATE da? Si nu baga la loc ca si cum recunosc ca au gresit pe cand altii o fac des pt ca au lipsa ideilor de viitor
    Apple stie de ce scoate ceva,au un viitor pe 5 ani batut in cuie pe cand altii clar nu din cauza ca nu stiu ce sa mai bage la loc sau sa scoata
    Si atunci vine lipsa de incredere

  8. Omule vezi ca te contrazici, tu zici ca scot chestii precum usb-a din orice macbook si merg doar cu viitorul usb-c/tb3 ,scot jack din iphone etc si tot tu zici ca merg la sigur ?? Vezi ca asta arata ca nu ai o logica fundamentala

  9. Pai dacă cred așa tare in ceea ce fac, de ce nu au scos căștile din iPad, MacBook și iMac? La urma urnei, viitorul e wireless, nu?

  10. Lol, in prima parte vorbeam despre faptul ca nu au nicio direcție și in a doua despre riscuri și lipsa de inovație. Poate m-am exprimat greșit sau n-am fost destul de clar, dar după mine are logica ce-am scris.

  11. Apple, am observat clar ca au avut o directie si nu s-au abatut de la ea in ultimii 5 ani. Pana si ei au zis-o. si asa este…intr-o lume in care multa lume timp de 5 ani faceau hibride acum au revenit si fac laptopuri si pc normale in mare parte
    Inovatii, pai Apple a fost in top cu W1 chip din airpods, cu T1 chip din macbook pro cu touchid iar 3d touch devine indispensabil 1data cu iphone 8. Ca sa nu mai vorbesc cat de mare impactul il vor face ecranele din ipad si viitoarele apple display cu 120hz

  12. W1 e o porcărie buggy, cel puțin implementarea din beats solo 3. N-as numi-o inovație, ci mai degrabă conveniență. T1 la fel nu e inovație. 3D touch e o chestie de care nu avem nevoie, ma îndoiesc ca-l folosește lumea. E ca și touch bar: cool, dar inutil. Apple display cu 120hz? Pai eu am asta pe Samsungul meu vechi din 2012 și merge super, plus ca e 3D. In ceea ce privește inovația lor, sunt sigur ca televizorul lor, de care tot vorbea lumea, ar fi arătat ca un IPad mai mare, lol.

    Am greșit ceva, Apple într-adevăr are o direcție, și anume what would Jobs do, doar ca fiecare dintre executivi are un răspuns diferit. Ce ma deranjează e aroganta și pretenția de superioritate. E adevărat ca înainte erau ani lumina in fata competiției, dar lucrurile s-au schimbat.

  13. Știi, înainte Apple scria Human Interface Guidelines, avea principii de design, interfața, de hardware, obținute in urma unor studii îndelungate, pe care le respecta cu strictețe. Acum produc telefoane incomod de ținut in mâna, care-ți aluneca din mâna, ce au software buggy, inconsistent și haotic.

  14. ok ,se vede ca nu folosesti si ca esti in tabara android sau windows. Alti oameni cu experienta au laudat aceste tehnologii. W1 chip este facut de compania APple, ca este si in beats solo 3 e acolo pt ei au lansat-o ca sa fie pe cat mai multe produse ale lor. Si scuza-ma,orcine are habar si tine la securitate, prefer T1 chip (ce pe viitor va face mult mai multe in mac) decat un windiwos cu senzor de amprente fara absolut nicio securitate
    Serios, tu te uiti in lume? Apple are aroganta de superioaritate? omule, nu apple lanseaza si se compara de fiecare data si deja devine obositor cu altii

  15. da S8+ cum estE? Apple iti vinde iphone SE si iphone 7 ce sunt one handed use, si in curand si iphone 8…E atata obsesie la Apple incat nu ai cum ,cei ce observa acest lucru sa fie pacalit de niste declaratii unui om din afara.

  16. Lol am beats știu despre ce vorbesc ?
    Nimănui nu ii pasa de amprentele tale ?) și ca sa faci un virus/malware care sa îți fure amprenta, e așa mare bătaie de cap încât nici nu se merita. Asta dacă nu ești urmărit de cineva care îți vrea raul, și chiar așa ai fi printre 0.0001% din oameni. Știu ca e cool sa ne simțim in filme cu spioni dar viața reala nu e așa.

  17. S8 e o copie ieftină, dar măcar arată bine…din față și e confortabil de tinut in mâna. Dar ideea era ca plătim mai mult pentru nu a avea inconvenientele lui Samsung sau ale altora.

  18. omule, mai bine bataie de cap decat “open door” cum e la restul. Pt mine conteaza, pt plati etc sa fie totul stocat in unitatea mea. Pt oameni simpli ce nu dau pret e ok, nu le pasa, dar pt mine da. Dau oameni in cap altora oameni pe strada pt mult mai putin. Traieste in trecut, noi traim intr-o lume digitala unde orice plus de securitate este bine venit.

  19. mda tot timpul oamenii saraci si cei ce nu efectueaza plati mari vorbesc astfel si cu indiferenta. Intelege ca nu doar genul tau este pe piata. Din cauza aceasta Apple este un brand premium. Este pt cei ce tin la securitatea digitala