Samsung Galaxy Note 8 va avea un Procesor Nou

Samsung Galaxy Note 8 va avea integrat un chip Qualcomm Snapdragon 836 cu un proesor mai performant decat cel din Samsung Galaxy S8.

Samsung Galaxy Note 8 va functiona cu ajutorul unui chip Snapdragon 835 dezvoltat de catre compania Qualcomm pentru terminalele Android. Samsung Galaxy S8 are integrat un chip Snapdragon 835, insa se pare ca pentru Samsung Galaxy Note 8 compania coreeana intentioneaza sa foloseasca o versiune imbunatatita a chip-ului.

Deocamdata nu se stie sigur ce fel de procesor va fi inclus in acest nou chip Qualcomm Snapdragon 836 din Samsung Galaxy Note 8, dar cel mai probabil va fi unul octa-core. Performantele acestui nou chip Snapdragon 836 vor fi cu sigurata mai bune decat cele ale modelului 835, iar Samsung Galaxy Note 8 va fi mai performant decat Samsung Galaxy S8 multumita lui.

Se speculeaza ca Samsung Galaxy Note 8 ar putea avea procesorul din chip-ul Snapdragon 836 tactat la 2.5 GHz pentru 4 dintre nuclee, celelalte 4 urmand a avea o frecventa mai mica. Noul chip Snapdragon 836 pentru Samsung Galaxy Note 8  ar putea avea deasemenea si o placa video tactata la frecventa de 740 MHz, deci vorbim despre o crestere a performantelor si in acest segment.

Samsung Galaxy Note 8 va avea un Procesor Nou

Avand in vedere ca acest chip Snapdragon 836 este cu doar o iteratie mai mare decat cel anterior, este clar ca nu exista imbunatatiri colosale, nici pentru Samsung Galaxy Note 8. In ciuda acestui lucru, performantele Samsung Galaxy Note 8 in comparatie cu cele ale Samsung Galaxy S8 ar putea fi cu pana la 10% mai bune, daca trecutul se dovedeste a fi un etalon de masura.

Avand performante cu pana la 10% mai bune decat Samsung Galaxy S8, viitorul Samsung Galaxy Note 8 ar putea fi egalul iPhone 8 in ceea ce priveste performantele. Acest aspect este unul foarte important pentru Samsung Galaxy Note 8, avand in vedere ca in ultimii ani terminalele iPhone au umilit aproape toate terminalele Android in performante, chiar si la cateva luni dupa lansare.

Samsung Galaxy Note 8 urmeaza sa fie lansat in luna august si ar trebui sa aiba un ecran cu diagonala de 6.3 inch, plus o camera duala integrata. Samsung Galaxy Note 8 nu va avea un cititor de amprente in ecran, ci in carcasa, dar va avea un Infinity Display similar cu cel din Samsung Galaxy S8, multe elemente de design urmand a fi deasemenea preluate.

Samsung Galaxy Note 8 chip Snapdragon 836