iPhone 8 va fi Lansat cu Intarziere, iata de ce

iPhone 8 va fi lansat cu intarziere din cauza problemelor de productie ale componentelor, partenerii neputand face fata cerintelor Apple.

iPhone 8 va fi lansat ceva mai tarziu pe pietele global decat se asteapta foarte multa lume, iar asta nu din cauza americanilor, ci din alte cauze care n-au legatura cu ei. Mai exact, partenerii celor de la Apple inca au probleme in a fabrica suficient de multe componente suficient de repede pentru a-i permite companiei americane sa lanseze iPhone 8 chiar atunci cand vrea.

Citim de luni si luni de zile aceste zvonuri privind iPhone 8, insa unul de zilele trecute pare sa confirme fara dubiu faptul ca Apple este neputiincioasa in fata problemelor partenerilor sai. Partenerii companiei Apple au inceput deja sa produca noile componente pentru iPhone 7S si iPhone 8 desi suntem in iunie, deci se asteapta ca productia sa fie foarte limitata.

Exista multiple componente pentru iPhone 8 care au probleme de productie in cantitati foarte mari, iar prima dintre ele este ecranul OLED fabricat de catre Samsung. Apple vrea ecranul OLED al iPhone 8 fabricat in anumite specificatii, iar cei de la Samsung incearca sa indeplineasca toate cerintele Apple, dar asta reduce serios numarul de componente pe car ele pot fabrica lunar.

iPhone 8 va fi Lansat cu Intarziere, iata de ce

iPhone 8 lansare intarziata cand apare

O a doua problema privind productia componentelor iPhone 8 are la baza noul modul 3D Touch pentru ecran, tehnologiile noi folosite facand dificila fabricarea multor componente fara defecte. Samsung, de exemplu, ar fi fost nevoita a amane cu cateva luni productia ecranelor OLED din cauza acestui nou 3D Touch pentru iPhone 8, deci exista multe dificultati in momentul de fata.

Nici noul Touch ID pentru ecranul iPhone 8 nu are parte de o productie fara probleme, partenerii companiei Apple incercand sa scoata de pe liniile de productie cat mai multe componente fara defecte. Daca adaugam aici noua camera frontala 3D, plus senzorii cu laser si infrarosu, intelegem de ce Apple le cam da batai de cap partenerilor sai.

“We think a shift in OLED production by 1-2 months doesn’t change the demand dynamics for iPhones (fairly captive demand) or undermines the positive iPhone upgrade cycle narrative.”

Nu se stie deocamdata in ce fel afecteaza sistemul de incarcare wireless productia de componente pentru iPhone 8, dar probabil nici acolo lucrurile nu sunt prea bune. Adunand toate aceste problme, analistii estimeaza ca lansarea iPhone 8 ar putea fi intarziata cu cel putin 1 – 2 luni, iar acelasi lucru ni se spune din diverse surse de la inceputul anului.

Inca de la inceputul anului zvonurile privind iPhone 8 incearca sa ne obisnuiasca cu faptul ca acest smartphone va fi lansat mai tarziu, cu iPhone 7S disponibil inaintea sa. Avand in vedere multitudinea de informatii, cred ca asa vor sta lucrurile, asa ca ar trebui sa va obisnuiti cu gandul ca iPhone 8 nu va ajunge in septembrie pe piata, ci mai tarziu.