Apple si Amazon colaboreaza cu Foxconn pentru achizitia unei divizii Toshiba

Apple este implicata serios in procesul de negociere pentru cumpararea unei divizii a companiei Toshiba care produce memorii pentru produse electronice. Cei de la Foxconn sunt deasemenea implicati si vor plati cea mai mare parte a sumei pentru achizitie, Amazon fiind deasemenea in discutii avansate pentru a face parte din acest parteneriat.

Presedintele Foxconn a confirmat faptul ca Apple si Dell ii vor fi partenere in aceasta “aventura”, iar separat de Amazon se pare ca inclusiv Google si Microsoft ar fi in discutii preliminare pentru participare. Daca toate aceste companii vor colabora pentru a cumpara aceasta divizie a Toshiba, guvernul japonez ar putea aproba vanzarea, el nedorind ca o companie din China sa cumpere singura tehnologiile toshiba.

Nu se stie cat ar trebui sa plateasca toate aceste companii pentru a cumpara aceasta divizie Toshiba, dar se specula ca suma ar fi cuprinsa intre 15 si 20 de miliarde de dolari. Apple poate face singura achizitia fara vreo problema, dar nu se va implica singura intr-o afacere de acest gen pentru ca nu are nevoie de un asemenea business.

Nici un parteneriat extins cu alte companii nu este o solutie simpla, dar macar asa cei de la Apple vor avea cu cine sa lucreze pentru a adminsitra divizia Toshiba. Apple nu a confirmat interesul pentru parteneriat, dar din moment ce presedintele Foxconn a anuntat ca americanii sunt hotarati sa intre in alianta, este clar ca inforamtia nu este falsa.

“Apple Inc and computing giant Dell Inc will join a Foxconn-led consortium bidding for Toshiba Corp’s highly prized chip unit, the CEO of the world’s largest contract electronics manufacturer told Reuters on Monday.. Terry Gou […] also said Amazon was close to joining and that the Taiwanese firm was also in discussions with Google, Microsoft and Cisco Systems about their participation in the bid.”

Toshiba divizie memorii Apple