Apple intra in scadere pe piata bursiera

Apple are parte de un inceput de saptamana nu chiar atat de grozav, pretiul actiunilor sale pe piata bursiera scazand serios dupa ce atinsesera un record inaintea WWDC 2017. Mai exact, pretul actiunilor Apple a scazut cu aproape 6 dolari fata de cel inregistrat saptamania trecuta, o actiune valorand in momentul de fata 144 de dolari pe bursa americana.

Separat de Apple, actiunilor companiilor Facebook, Amazon, Netflix sau Alphabet au inregistrat deasemenea scaderi, investitorii avand aparent impresia ca ele sunt supraevaluate. In aceasta idee, daca un fond important de investitii incepe sa-si vanda actiunile, altii il vor urma rapid, iar asa cam toata lumea pierde si pretul actiunilor sacade in cascada.

Lasand asta la o parte, este normal ca pretul actiunilor Apple sa scada imediat dupa o conferinta, deoarece acelasi lucru se intampla de fiecare data cand Apple prezinta ceva. In cazul prezentarilor de terminale iPhone sau tablete iPad scaderile sunt chiar mai mari, dar numai pentru a reveni si a creste peste valoarea inregistrata initial.

Pentru Apple aceasta fluctuatie a pretului actiunilor este cat se poate de normala, iar panica investitorilor este des intalnita pe brusa americana. Totusi, mai multe companii sunt afectate in momentul de fata, asa ca Apple nue ste singura care pierde din cauza nesigurantei investitorilor, dar lucrurile vor reveni cu siguranta la normal in saptamanile urmatoare.

Apple scadere actiuni