Xbox One X – pret, lansare si specificatiile

Xbox One X are pretul, data de lansare si specificatiile dezvaluite de catre Microsoft pentru consola cea mai puternica de pe planeta in acest moment.

Xbox One X a fost prezentat in mod oficial in cursul noptii trecute de catre compania Microsoft drept consola cea mai puternica care exista in momentul de fata pe pietele globale. Desi Xbox One X nu are un design extraordinar de frumos, noua consola are totusi componente extrem de puternice, menite sa ruleze orice jocuri la rezolutie 4K, conform companiei Microsoft.

Xbox One X a fost cunscuta pana in prezent sub denumirea Project Scorpio, dar numele sau a fost dezvaluit oficial lumii intregi aseara. Pretul Xbox One X va fide 499 de dolari, iar lansarea Xbox One X este programata a avea loc pe data de 7 noiembrie, cu foarte putin timp inaintea Black Friday, cand cu siguranta foarte multa lume o va cauta pentru achizitie.

Toate accesoriile pentru Xbox One S vor fi compatibile si cu Xbox One X, iar in ceea ce priveste jocurile, inclusiv cele pentru Xbox One 360 vor functiona pe noua consola. Pentru Xbox One X cei de la Microsoft vor folosi o tehnologie numita super sampling, pentru a face in asa fel incat grafica titlurilor sa arate excelent inclusiv pe televizoarele cu rezolutie 1080p.

Xbox One X – pret, lansare si specificatiile

Xbox One X pret lansare specificatii

Xbox One X are o placa video ce-i ofera putere de procesare de 6 teraflopi, mai mult decat PS4 Pro, care are numai 4.2 teraflopi, Microsoft folosind o placa video proprie in consola sa. Aceasta functioneaza la frecventa de 1172 MHz, cu mult peste cea din Xbox One care functioneaza la 853 MHz, sau decat cea din PS4 Pro, iar in Xbox One X vom regasi deasemenea un cititor de discuri Ultra HD Bly-ray, plus un HDD de 1 TB.

Jocurile 900p si 1080p ale Xbox One vor rula la rezolutie 4K nativa pe Xbox One X, iar cele facute pentru Xbox One si Xbox One 360 vor avea inclusiv prformante mult mai bune. Xbox One X are integrat si un sistem de racire cu apa, pentru a tine placa video si procesorul reci, iar aceasta este o adevarata realizare pentru consola cea mai mica produsa de catre Microsoft.

Xbox One X are un port HDMI, dar niciunul pentru Kinect, restul design-ul semanand intr-o buna masura cu cel creat de catre Microsoft pentru Xbox One S. Xbox One X va fi capabila sa ruleze jocuri la rezolutie 4K si cu 60 de cadre pe secunda, asa ca vorbim despre o realizare impresionanta pentru compania Microsoft in ceea ce priveste performantele.

Cu un pret de vanare de 500 de euro in Europa, Xbox One X ar putea fi prea scumpa pentru foarte multa lume, dar desigur ca vor exista destui entuziasti interesati. Ca sa fiu complet sincer, Xbox One X arata foarte interesant din punct de vedere al specificatiilor si o voi avea in vedere pentru un cadou de Black Friday.

Voi ce parere aveti despre Xbox One X ?