Digi Mobil vrea suprataxa la tarifele de roaming

Digi Mobil vrea sa impuna o suprataxa pentru serviciile de roaming, astfel incat clientii sa nu beneficieze de Roam like at Home in versiunea standard.

Digi Mobil vrea suprataxa la tarifele de roaming care se vor aplica incepand cu data de 15 iunie prin planul Roam like at Home, altfel sustine ca nu isi poate acoperi costurile de functionare. Cei de la Digi Mobil au trimis deja o cerre la ANCOM pentru a le aproba suprataxa pentru serviciile de roaming, ea urmand a se aplica pentru o perioada de 12 luni, adica pana in 15 iunie 2018.

Acasta suprataxa ceruta de catre cei de la Digi Mobil poate fi reinnoita in fiecare an cu cate inca un an, pentru o perioada limitata de timp, dar chiar si asa va da mari batai de cap clientilor care-i folosesc serviciile in roaming. Digi Mobile a motivat gestul prin faptul ca preturile abonamentelor sale nu acopera planul Roam like at Home, astfel ca se vor genera costuri foarte mari din roaming.

ANCOM anuntase ca exista posibilitatea ca unii operatori sa aplice o suprataxa pentru roaming chiar si dupa 15 iunie, iar cei de la Digi Mobil sunt singurii care au cerut asta. Desigur ca era de asteptat ca Digi Mobil sa ceara un asemenea lucru din moment ce abonamentele sale sunt atat de ieftine incat era imposibil de crezut ca Roam like at Home putea fi sustinut pe ele.

Digi Mobil vrea suprataxa la tarifele de roaming

In ciuda faptului ca trebuia sa fie clar faptul ca Digi Mobil nu va permite folosirea beneficiilor din abonamente si in roaming atat de simplu, multi clienti au sperat in zadar. Sunt sigur ca exista clienti ai Digi Mobil care si-au imaginat ca platind 2 euro pe un abonament vor putea vorbi in Roaming pana se plictisesc si vor putea folosi internetul ca la ei acasa.

Ei bine, iata ca Digi Mobil le serveste un dus rece pentru a se trezi la realitate si a afla ca atunci cand platesti 2 euro pe ceva, ai servicii de 2 euro si lipsa de beneficii in roaming. ANCOM inca analizeaza cererea depusa de catre Digi Mobil pentru suprataxa dedicata tarifelor de roaming, dar cel mai probaibl o va aproba inainte de 15 iunie.

“Acest lucru va avea un impact material negativ asupra afacerii de telecomunicatii mobile, in conditiile in care noi oferim in general pachete cu convorbiri nelimitate pentru un tarif fix. Acest model de business se bazeaza pe preturile apelurilor pe piata locala, iar lipsa unor tarife suplimentare in roaming ar putea duce la o crestere masiva a consumului in roaming, care ar putea sa ne genereze cheltuieli semnificative de roaming catre alti operatori (n.a tarife de gros), pe care nu le-am putea recupera in conformitate cu actualul model de business.”

Digi Mobil este cel mai mic operator de telefonie mobila din Romania, cu doar 3 milioane de clienti, jumatate din cat are Telekom, iar costurile de roaming vor ramane mari. Nu se stie cat va costa suprataxa impusa de catre Digi Mobil pentru folosirea serviciilor sale in roaming, dar imi imaginez ca va fi suficient de mare pentru a-i descuraja pe cei care platesc 2 euro pe abonament sa-l ia in roaming.

Digi Mobil suprataxa roaming tarife

42 COMENTARII

  1. As spune ca destul de mare, altfel Digi Mobil intra in faliment, sau blocheaza toata lumea cand atinge un anumit consum, care va fi oricum foarte mic.

  2. Este foarte bine ca exista operatori ca Digi si sper ca sa ramana pe piata mult timp de acum incolo , ei sunt o alternativa extrem de buna pentru cei foarte multi fara posibilitati financiare si in acelasi timp lucru cel mai castigat este ca au temperat nesimtirea operatorilor Orange, Vodafone si Telekom , au creat adevarata concurenta pe piata de telefonie din Ro. Ce s-ar intampla daca ar disparea? Foarte rau, ai avea de ales intre 3 monopoluri de pe piata comunicatiilor, care la o cafea ar stabili preturile si care va asigur ca nu vor fii in jos, vor creste in permanenta. Asa ca desi nu sunt abonat Digi sunt recunoascator ca ei exista

  3. Monopolul are o alta definitie. Da e bine ca exista ceva care trage piata in jos, dar trebuie sa si recunosti cand ceva a ieftin si prost si sa nu-l prezinti ca pe ceva fabulos, iar aici nu ma refer la tine, ci la altii care fac asta.

  4. Se vede de la o posta ca ești portocaliu la fata, zaone. Nu știu de ce atâta tevatura cu roamingul, oricum , noi clienții digi suntem mult prea săraci sa ieșim in afara granițelor.

  5. Ce te mananca Zaone, ce te mai mananca.
    Vezi ca nu e 2€ pe luna si in plus spune un MULTUMESC DIGI MOBIL cu litere mari ca aveti tarife mai aproape de realitate, nu OZNeuri de preturi cum au fost la mizerabilii de orange, pe care ii ridici in slavi.
    Si sa ti mai zic una: sunt varza portocalele tale pe un “mic” traseu pe Transalpina spre Sebes,semnal lipsa, la fel si DigiMobil, doar Vodafone avea din cand in cand semnal.

  6. Te-ai interesat cum poți folosi cartela respectivă în roaming sau doar vrei sa te afli in discuție.
    Ai o aplicație pe telefon cu care faci trecerea acesteia pe modul roaming (în funcție de telefon o găsești cu denumirea Change IMSI, Sim Toolkit).
    Intra acolo și alege roaming, o să ai o surpriza.

  7. Dragilor, un lucru este clar de mult, zaone este fan Orange si este normal atata timp cat Orange plateste pentru publicitate. Daca nu ar fi aceasta infuzie de capital lunara acest site nu ar exista… Intradevar exprimarea lui cu 2 lei dai 2 lei face este un pic fortata, nu toti isi permit Orange, Vodafone sau Telekom, recunosc ca ma gandesc foarte serios sa migrez catre Digi…serviciile sunt identice dar la costuri mai bune la Digi, iar aici zaone nu are cum sa ne cotrazica….

  8. pai e magarie. legea zice clar ce zice. doar n-o sa modifice aia legea ca si-a facut digi nujt cum modelu de business. modelul de business ti-l faci in functie de piata si de regulile jocului, nu invers
    e ca si cum imi deschid all you can eat si dupa aia refuz sa ii mai servesc pe anumiti clienti pentru ca deja au mancat cam mult si au facut paguba

  9. nu va speriati de suprataxa, va fi la nivelul tarifelor pe care le percep Orange si Vodafone pentru trafic de date suplimentar national, ar fi fost chiar culmea sa ai 50gb trafic in roaming in conditiile in care nu cred ca exista operator in europa sa ofere asta la nivel national. Deci oricum iesi mai ieftin. Eu chiar sunt multumit de DIGI, oricum telefon nu am mai luat la abonament de ani de zile. Vodafone umfla facturile, Orange una iti spun si alta fac…

  10. Pai nu e magarie. Ai citit tu legea si ai ajuns la concluzia ca astia o incalca, nu? Pai tocmai ca nu incalca nicio lege. Regulamentul 531/2012 tocmai asta spune la art.6c. Faptul ca daca operatorul nu isi poate recupera costurile globale reale si preconizate generate de furnizarea unor astfel de servicii, poate solicita autoritatii nationale autorizatia de a aplica o suprataxa. Adica sa iasa macar pe zero la profit. Cam ce profit crezi ca au la un abonament de 2 euro? Mai ales in conditiile in care romanul nu are limita la ce e gratis chiar daca nu ii foloseste.
    Si ghici ce? La analiza cererii se iau in considerare si diferentele dintre furnizorii de servicii de roaming din statul respectiv si nivelul preturilor nationale. Adica se compara cei 2-5 euro de la digi cu cei 15-25 euro de la orange/vodafone. Ideea regulamentelor e printre altele sa stimuleze concurenta si nu sa ii bage pe astia ca digi in faliment. Fiind capitalism, tu poti sa alegi. Daca astia incalca legea si iti pun suprataxa, muta-te la concurenta.
    Oricum, conform regulamentului, in maxim 30 de zile trebuie sa le dea raspuns. Eu zic ca le dau ok-ul daca e cum spun ei.
    Desi a fost malitios, @zaone are dreptate, doi lei dai, doi lei face.

    Ca sa ne intelegem, platesc 24 de abonamente la orange, deci nu am treaba cu digi. Singurul motiv pentru care ii sustin e faptul ca a dus preturile la concurenta in jos si sper sa o faca in continuare

  11. Conform regulamentului, suprataxa nu poate fi mai mare decat este tariful acum. Deci daca acum digi are x lei/minut, nu va putea sa il creasca. Cam asta e reperul. Deci vor fi aceleasi tarife sau mai mici, nu stiu ce au cerut aia.

    Oricum, daca ANCOM nu le aproba cererea, desi ma indoiesc, vor aplica politica “utilizarii rezonabile” care in regulamente este definita la modul general. Deci vor pune niste limite cum scrie si in articol. Asta e facuta tocmai pentru ca sa ii opreasca pe cei care si-ar lua abonament de 2 lei din Romania, desi ei sunt stabiliti in Spania. Cred ca s-ar face coada la digi cu toti cetatenii din UE, daca ar fi fara suprataxa si fara “utilizare rezonabila”

  12. Acest articol,comandat probabil, este o dezinformare si nu prezinta dovezi de sustinere a ceea ce este scris.Autorul este rau intentionat cand spune ca Digi este o retea de 2 bani,cu semnal si viteze proaste…Total fals!Digi este in multe locuri peste Voda si Orange,despre Telekom nu are rost sa vorbesc…Am fost abonat la toate aceste retele si pot spune ca nu stau mai bine nici la semnal si nici la viteza de date,din contra,iar ca si tarife sau abonamente sunt japca pe fata!!!!

  13. Asa e, cand spui adevarul e dezinformare :))) Cauta la ANCOM cererea Digi.
    A pus amfetamin testul ala de viteza comparativ cu Digi, mai sus in comentarii, ala e contrafacut, presupun, nu ?

  14. Probabil Digi are grija ca toate articolele in care se prezinta adevarul sa aiba si comentarii de sustinere. Altfel nu-mi imaginez cum pot veni unii oameni sa spuna ca o viteza de x ori mai mica e mai buna si ca lipsa de semnal, fara Vodafone, e ok.

  15. Halal adevar.
    De ce nu faci totalul, cat va costa un minut in roaming perceput de DigiMobil+cost abonament?
    Urmatorul calcul cat va costa la “colosul, inegalabilul si super perfectul operator orange “,care are semnal aproape la fel ca DigiMobil.
    Daca tot improsti cum ai cea mai infima ocazie pe cei de la DigiMobil.
    Vezi ca NU vei ajunge sa i ajungi pe orange la pret, oricat vei vorbii in roaming de pe Digi.

  16. Il rog pe autorul articolului sa prezinte un link care sa dovedească faptul ca Telekom Romania, o companie cu datorii de peste 1 miliard de dolari are de doua ori mai multi abonati de telefonie mobila decat Digi Mobil iar daca nu poate sa isi ceara scuze pentru ca si-a mintit cititorii.

  17. @Marius. Glumești,sper, cu cerutul scuzelor!! Dacă ar fi după Zaone,Digi ar trebui sa dispară cu totul.Dupa el tot ce-i rău e la Digi…..la orange lapte și miere.

  18. “Autoritatea a subliniat ca incepand cu data de 15 iunie 2017, minutele, SMS-urile si datele consumate in roaming in interiorul Uniunii Europene (UE) si tarilor din Spatiul Economic European (SEE) se vor scadea din resursele nationale incluse, iar dupa epuizarea acestora, consumul va fi tarifat la fel ca in Romania, in afara propriei retele, dar in limitele unei utilizari rezonabile.”

    Daca “resursele nationale” sunt nelimitate….ce tarif se aplica…daca NU se epuizeaza NIMIC ???

  19. Daca dai 5 euro pe luna, preconizez ca in roaming iti pune suprataxa pana la 1.2 GB din aia 50 GB, si daca depasesti si aia 1.2 GB (o sa fie suprataxa + inca o suprataxa). Si la minute probabil o sa fie o taxa per minut gen 0.1 EUR per minut. Mai nasol pentru aia care platesc 2 eur (pot folosi cam 500 MB si aia care dau 3 EUR pot folosi 700 MB) – astea sunt cifrele in cazul cel mai bun si cel mai pozitiv, ma cam indoiesc ca ar fii asa.., dar normal ar trebui sa respecte legea cum respecta toti operatorii din tara si din UE.

  20. Dupa datele care le am eu Digi Mobil a depasit anul trecut Telekom ca numar de abonamente mobile. Ca si comparatie liderul Orange are cam 4.5 milioane de abonamente mobile.
    Poti sa imi dai un link care sa confirme ce spui?

  21. Poti sa te kk pe tot roamingul “gratis” a lui orange , Zaone, in toata Europa si in SEE in toate hotelurile si firmele este wi-fi.
    Nu mai denigrati un operator de telefonie mobila care va face sa economisiti luna de luna.
    NU MAI FITI IPOCRITI si vedeti sa nu dati cu capul de stalpi prin UE su SEE din cauza roamingului “gratuit” de la orange.

  22. Eu nu folosesc Wi-Fi si nu recomand folosirea celor publice, sau din hoteluri. Asta desigur daca iti pasa de datele tale, daca nu, faci ce vrei, eu nu o fac. In rest, fiecare cu ce vrea.

  23. Nu sunt o persoana importanta, care sa prezint interes ,la fel cum sunt multi, multi sau multe ,multeeee.
    A devenit o obsesie generala securizarea datelor personale, un delir, parole peste parole.Stiti cum sunteti multi, exact ca si legionarii care se tot ascundeau prin munti, fugeau, dar in realitate NU ii csuta nimeni?.
    Ce crezi ca mi poate extrage din mail sau FB???Raspund tot eu NIMIC.
    Mai terminati cu “SPERIETOAREA” asta cu datele personale.

  24. Fericiti cei saraci cu duhul…
    Pentru ei s-a inventat manipularea. Ati fi surprinsi ce bataie se da pe datele personale. Dar pentru asta exista liberul arbitru. Fiecare decide pentru el.

  25. Poti fi ce vrei la faza cu semnalul te contrazic , cumparati un sim de la ei un prepay si plimbate cu el pe unde vrei app la metrou am observat ca sunt primii care au retea 4g in tunele ca sa nu mai vorbim cand pleci cu trenul si locuri in care alte companii nici nu le-au visat asa ca nu mai abera cu semnalul pentru ca nu ai dreptate iar viteza mai depinde si de ce cotoarba de telefon folosesti .

  26. @zaone: cum comentezi???? Cat valoreaza reteaua Orange ????

    Orange Helper, clarifică te rog acest mesaj:
    “Incepand cu 15 iunie vei putea folosi resursele nationale si in Europa, in Spatiul Economic European (SEE). De aceea optiunea de roaming pe care o ai activa pe contul tau va fi dezactivata incepand cu aceasta data. Pentru a beneficia de mai multe resurse nationale si in roaming SEE alege un abonament din oferta curenta.
    Eu unul inteleg ca rămân fără roamingul pe care il am deja, și pentru a avea in continuare trebuie să schimb abonamentul curent CU UNUL DE VALOARE EGALĂ SAU MAI MARE, din moment ce încă mai am un an din contract, schimbarea traducându-se si in PRELUNGIREA CU DOI ANI a abonamentului!! Corect?
    Adică, dacă înțeleg bine, Orange nu doar că nu mai vrea să respecte contractul curent, vrea să îmi impună să prelungesc cu încă doi ani, la o valoare cel puțin egală cu abonamentul curent, pentru a beneficia de ceea ce AM DEJA!

  27. @Aurel: te rog nu ii jignii pe senzationalii, supersemnalistii,nemaipomenitii, nemaiintalnitii si preacinstitii orange, ca se supara Zaone?.
    Cei mai mari jepcari dintre toti operatorii de telefonie mobila, dar NU CEI MAI BUNI!
    Sunt niste???

  28. ba varule, limita de credit de 50 EUR daca e activa si ai solicitat in contract sau relatii clienti pe acel numar functioneaza foarte bine, e si la Telekom si e si la toata lumea.. Eu m-am referit altceva, ca tu la un abonament de 2.8 EUR, din 50 de gb ai tai o sa poti folosi in roaming gratis doar 727 MB pana in momentul cand aproba ANCOM cererea de suprataxa (daca se va aproba), in loc de tot traficul de date inclus in abonament, si exact ce am spus asta s-a si adeverit daca te uiti pe site-ul lor. Mult succes cu GIGI MOBIL. :))