Netflix limiteaza descarcarile de filme si seriale

Netflix impune o limita pentru descarcarile de filme si seriale din cadrul platformei sale pe orice fel de dispozitive care au disponibila functia de redare offline. Vorbim despre o functie pe care Netflix a implementat-o in aplicatia pentru terminale mobile cu ceva timp in urma si care este limitata, dupa cum puteti vedea in mesajul de alerta de mai jos.

Practic, Netflix ii limiteaza pe utilizatori sa descarce filmele si serialele din platforma sa doar de cateva ori pe an, dupa aceea ei fiind blocati o perioada de timp. Daca descarcati un film sau un serial de prea multe ori intr-un terminal mobil, veti vedea o alerta precum cea din imaginea de mai jos, Netflix spunandu-va ca veti mai putea descarca acel continut o singura data, apoi descarcarea fiind interzisa pana anul viitor.

Nu se stie de cate ori poate fi descarcat pentru redare offline un film sau serial din Netflix, dar probabil mai mult de 5 descarcari nu vor fi permise in total intr-un an. Limitarea nu este impusa pentru ca Netflix vrea asta, ci pentru ca producatorii de continut impun asta in ideea de a isi proteja continutul de cei care doresc sa-l pirateze, sau sa-l distribuie la prea multa lume.

Filmele si serialele descarcate din Netflix in terminalele mobile au oricum o perioada de expirare dupa care trebuie descarcate iar daca nu au fost vizualizate. In cazul anumitor filme si seriale exista o perioada de expirare de doar 48 de ore, asa ca limita impusa prin Netflix ar putea genera batai de cap pentru foarte multa lume, desi deocamdata putini se plang.

Desigur ca pentru a ne putea bucura de posibilitatea de a vedea offline filme si seriale din Netflix trebuie sa acceptam limitari de acest gen, ele fiind impuse de majoritatea serviciilor mari de video streaming.

“Due to studio limits, you may not be able to renew all titles. If you are unable to renew a title but would still like to watch it, you’ll need to connect to the internet to stream.”

netflix-limitare-descarcari-filme-seriale 1