Filme online: Netflix si HBO contra pirateriei

Filme online am putea vedea foarte greu sau deloc in urmatorii ani din cauza unei coalitii anti-piraterie din care fac parte Netflix si HBO.

Filme online ne place sa vedem de fiecare data cand avem un moment liber, fie ca alegem platforma Netflix, ce a HBO, Amazon, Hulu, sau orice alta metoda de a vedea continutul. Aceste metode de a vedea Filme online s-ar putea schimba serios in viitor deoarece Netflix, HBO, si alti 30 de creatori de continut au format o noua coalitie online ce lupta impotriva piratarii.

Alliance for Creativity and Entertainment (ACE) este denumirea acestei coalitii care vrea sa opreasca distributia de filme online piratate, Netflix si HBO fiind doua dintre cele mai sonore nume. Desigur ca exista si alti distribuitori de filme online precum Amazon, AMC, BBC, Canal+, CBS, Hulu, MGM, Paramount, sau Sony, insa de la Netflix si HBO ar fi pornit initiativa care ar putea inchide foarte multe website-uri.

Stim ca exista multe website-uri cu filme online piratate, unele dintre ele si in Romania, iar coalitia din care fac parte Netflix si HBO vrea sa inchida totul cat se poate de repede. Decizia de a lupta mai puternic impotriva piratarii de filme filme online a fost luata de Netflix, HBO si restul din cauza cresterii exponentiale a pietei din ultimii ani de zile.

Filme online: Netflix si HBO lupta contra pirateriei intr-o noua alianta

Conform coalitiei care lupta impotriva piratarii de filme online, exista peste 480 de servicii care distribuie asemenea continut in lumea intreaga, Netflix si HBO fiind printre cele mai mari. Desigur ca trebuie adusa in discutie si crearea de locuri de munca si banii pe care ii asigura serviciile de filme online, Netflix si HBO generand miliarde de dolari anual in incasari.

Problema cea mai mare cu piratarea de filme online sta in faptul ca ele ajung pe paltforme foarte rapid dupa lansare in cinematografe, iar companii ca Netflix si HBO pierd multi bani. In 2016 s-ar fi generat peste 5.4 miliarde de descarcari de filme online, cu 21.4 miliarde de vizite inregistrate de website-urile de torrente, sau cele care transmit continutul, acestea putand ajunge in schimb la companii ca Netflix si HBO.

“Today, 30 leading content creators and on-demand entertainment companies from around the world launched the Alliance for Creativity and Entertainment (ACE), a new global coalition dedicated to protecting the dynamic legal market for creative content and reducing online piracy.Last year, there were an estimated 5.4 billion downloads of pirated wide release films. There were also an estimated 21.4 billion total visits to streaming piracy sites worldwide across both desktops and mobile devices in 2016.”

Coalitia trebuia sa aduca in discutie si riscurile la care se supun consumatorii cand descarca filme online, ei putand descarca si malware, care nu se gaseste in website-uri precum cele ale Netflix si HBO. Cat succes va avea aceasta coalitie ramane de vazut, dar s-ar putea ca in cativa ani sa ne fie tot mai greu sa descarcam filme online si sa fim obligati sa le vedem doar pe servicii precum cele ale Netflis sau HBO.

Filme online netflix hbo piraterie