iPhone – vanzari mari asteptate in T2 2017

Apple ar trebui sa aiba vanzari mari pentru terminalele iPhone in T2 2017, analistii americani avand asteptari foarte mari de la evolutia celor din Cupertino. Mai exact, analistii sunt de parere ca Apple ar urma sa vanda 41.5 milioane de terminale iPhone in perioada martie – iunie 2017, cu 1.1 milioane de unitati mai multe decat in aceeasi perioada a anului trecut.

Daca Apple ar reusi sa isi creasca vanzarile iPhone in T2 2017 fata de T2 2016, chiar si cu 1 milion de unitati, ar fi o veste foarte buna pentru cei din Cupertino. Cresterea in vanzari ar sugera pietei faptul ca oamenii incep sa redevina mai interesati in iPhone, sau ca poate Apple incepe sa atraga mai multi clienti de la platformele concurente iOS-ului.

In ceea ce priveste incasarile, analistii sunt de parere ca Apple ar putea aduna in conturi 45 de miliarde de dolari in T2 2017, cu 2.6 miliarde de dolari mai mult decat in T2 2016. Cresterea in incasari nu ar fi atribuita doar cresterii vanzarilor de temrinale iPhone, ci si cresterii incasarilor generate de vanzare aaltor produse, sau servicii create de catre Apple.

In trimestrele fiscale recente compania Apple a demonstrat ca dependenta sa de iPhone si iPad pentru a genera venituri a scazut considerabil. Cei din Cupertino au raportat incasari mai mari decat in anii anteriori, desi vanzarile iPhone au ramas la fel, au scazut foarte putin, iar cele ale iPad au scazut considerabil, Apple gasind cu succes surse alternative de venituri.

iPhone vanzari T2 2017