Apple vrea sa transforme iPhone intr-un hub cu informatii medicale

Apple vrea sa transforme iPhone intr-un hub pentru informatii medicale si investeste sume imense de bani pentru a-si indeplini obiectivul.

Apple are planuri foarte mari pentru iPhone, iar pentru a le indeplini are o echipa secreta de ingineri care lucreaza din greu pentru a transforma smartphone-ul intr-un hub de informatii medicale. Mai exact, aplicatia Sanatate, Health, ar sta in centrul acestui efort al companiei Apple, ea urmand a inmagazina informatii medicale dintr-o varietate de dispozitive medicale, sau aplicatii.

Aceasta echipa secreta a companiei Apple lucreaza cu dezvoltatori, spitale si alte grupuri din industria medicala pentru a integra informatii medicale clinice in iPhone. Mai exact, vorbim aici despre inforamtii privind liste de alergii, sau rezultate pentru analize medicale, acesea putand fi partajate de catre pacienti cu doctori, spitale, sau alte aplicatii medicale.

Pentru ca este greu sa creezi un asemenea sistem complex de la zero, cei de la Apple iau in calcul inclusiv achizitionarea unor companii care fac asta de cativa ani. Apple este in principal interesata de cele care preiau date de acest gen si le stocheaza in sisteme de tip cloud intr-un mod sigur, iar Apple are suficient de multi bani pentru a cumpara orice are nevoie.

Apple vrea sa transforme iPhone intr-un hub cu informatii medicale

Una dintre principalele probleme pe care Apple le are cu initiativa sa este fragmentarea datelor preluate de la diversi furnizori de informatii. Pentru a o rezolva, poarte discutii cu specialisti in domeniul medicinei digitale si a cercetarii, angajand inclusiv o serie de ingineri specializati pe preluarea de informatii medicale si stocarea lor in cloud.

Acest proiect este atat de important pentru compania Apple incat unii il compara cu cel prin care a dezvoltat Apple Music, deci este clar ca se investesc foarte multi bani. Deocamdata nu au si fost cumparate companii de catre cei de la Apple, dar pe masura ce se va realiza ca unele rezultate nu pot fi obtinute fara achizitii, va fi luata decizia de a face si asta.

“These include “The Argonaut Project,” a private sector initiative that is promoting the adoption of open standards for health information, and “The Carin Alliance,” an organization that is looking to give patients a central role in controlling their own medical data. Replacing CDs and scattered MP3s with a centralized management system in iTunes and the iPod — in the similarly fragmented and complicated landscape for health data.”

Interesul companiei Apple in integrarea de date medicale in iPhone a aparut dupa lansarea Apple Watch si concentrarea pe convingerea oamenilor sa faca mai multe exercitii fizice. Apple va realiza orice isi propune sa faca pentru ca are atat de multi bani incat doar daca nu vrea, nu poate duce la indeplinire vreun proiect indraznet de aceste gen.

apple iphone hub informatii medicale