Samsung Galaxy S8 are vanzari dezamagitoare

Samsung Galaxy S8 are parte de vanzari dezamagitoare in SUA, conform celor de la Kantar, ei punand smartphone-ul cu mult in urma iPhone 7.

Samsung Galaxy S8 inregistreaza vanzari dezamagitoare intr-o piata extrem de importanta pentru compania Samsung, in ciuda laudelor din ultima vreme ale coreenilor. Conform unor informatii recente publicate de catre cei de la Kantar, Samsung Galaxy S8 are vanzari cu mult sub asteptari in SUA, in timp ce iPhone 7 si iPhone 7 Plus raman cele mai bine vandute smartphone-uri.

Vorbim aici despre lunile februarie, martie si aprilie, insa doar in ultima luna Samsung Galaxy S8 a fost disponibil pe piata si doar pentru o treime din perioada. iPhone 7 si iPhone 7 Plus au generat 36.5% din vanzari in aceasta perioada, in timp ce Samsung Galaxy S8, in baza unor date preliminare, va insuma numai 8.1% pana la sfarsitul lunii mai.

Procentul inregistrat de catre Samsung Galaxy S8 in aceasta perioada este mai mic decat cel al Samsung Galaxy S7, de 8.8%, anul trecut, daca luam in calcul perioadele de disponibilitate. Cei de la Kantar iau in calcul si vanzarile pana la finalul lunii mai pentru a putea face o comparatie exacta intre Samsung Galaxy S8 si Samsung Galaxy S7, iar vestile nu sunt bune pentru coreeni.

Samsung Galaxy S8 are vanzari dezamagitoare

Daca aceste date ale Kantar sunt coroborate si de alte surse, atunci se pare ca Samsung Galaxy S8 are parte de un start cu probleme in SUA, o piata foarte importanta. Acolo Samsung Galaxy S8 nu a reusit sa intre in top 10 cele mai bine vandute nici pana la inceputul lunii iunie, deci americanii n-au aratat interes chiar atat de mare petnru acest produs.

Desi iPhone 7 si iPhone 7 Plus s-au vandut foarte bine in SUA, in China lucrurile n-au stat chiar atat de bine, acolo acestea scazand fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar despre Samsung Galaxy S8 nu se cunosc date. Apple are mari probleme in China cu vanzarile de terminale iPhone si desi ele au crescut fata de trimestrul fiscal anterior, inca nu se apropie de cele inregistrate in anii precedenti, Samsung Galaxy S8 putand avea parte de alta evolutie.

“The Samsung Galaxy S8, released in the last two weeks of the April period did not show a significant impact on Samsung’s sales in the period ending in April. Neither of those made the list of Top 10 best-selling phones. Early indications in our data for the three-month period ending in May 2017 show that the S8 and S8 Plus will reach a combined share of 8.1% in the US, slightly behind their predecessors the S7/S7 Edge at 8.8%. iPhone 7 and iPhone 7 Plus remain the top sellers during the May period.”

Samsung Galaxy S8 a fost prezentat ca un real succes de catre compania Samsung, dar asta in baza unor date proprii privind vanzarile globale. Samsung nu a spus in ce piete s-ar fi vandut Samsung Galaxy S8 cel mai bine, insa cei de la Kantar nu par sa fie de acord ca terminalul a avut o evolutie buna in SUA.

Samsung Galaxy S8 vanzari dezamagitoare