OnePlus 5 – acuzatiile de copiere respinse

OnePlus 5 respinge acuzatiile de copiere a design-ului iPhone 7 Plus, co-fondatorul companiei iesind in apararea noului smartphone ce urmeaza sa fie lansat.

OnePlus 5 urmeaza sa fie o clona destul de fidela a iPhone 7 Plus, sau cel putin asta ne dau de inteles numeroasele imagini cu noul smartphone care au aparut in ultimele saptamani. Ele dau de inteles ca OnePlus 5 va avea un design care seamana destul de bine cu cel al iPhone 7 Plus, de la felul in care este gandita carcasa si pana la felul in care arata camera duala.

Compania OnePlus a publicat imagini oficiale pentru OnePlus 5 si a confirmat practiv faptul ca noul smartphone copiaza foarte multe elemente din design-ul iPhone 7 Plus. Cei de la OnePlus nu s-au ferit sa ne arate ca n-au vreo retinere in a copia ceva de la Apple pentru a crea OnePlus 5, dar probabil ca unii fani ai companiei se asteptau si la sa ceva de la producator.

Separat de design-ul carcasei OnePlus 5, inclusiv cel privind antenele care inconjoara carcasa, se pare ca noul smartphone va prelua si o functie foarte populara a iPhone 7 Plus. Mai exact, se pare ca OnePlus 5 va avea o functie similara celei Portret a iPhone 7 Plus, ea urmand a permite inregistrarea de poze cu efect bokeh similar celor ale DSLR-urilor mult mai scumpe.

OnePlus 5 – acuzatiile de copiere respinse

OnePlus 5 acuzatii copiere respinse

In fata tuturor acestor acuzatii, co-fondatorul companiei OnePlus, Carl Pei, a publicat pe Twitter un mesaj care incearca sa linisteasca spiritele cu privire la OnePlus 5. El aduce in discutie OnePlus 3 si acuzatiile de copiere de atunci, afirmand ca lumea s-a linistit dupa ce terminalul a fost lansat, sugerand ca acelasi lucru se va intampla si dupa ce OnePlus 5 va fi lansat oficial.

Desigur ca acum vorbim despre imagini oficiale de presa pe care cei de la OnePlus le-au publicat pentru OnePlus 5, acestea aratand fara dubiu ca este o clona a iPhone 7 Plus. Nimeni nu poate spune fara sa greseasca faptul ca OnePlus 5 nu are un design apropiat de cel al iPhone 7 Plus, dar celor de la OnePlus nu le prea pasa de acest lucru in aceasta situatie.

OnePlus 5 va fi prezentat de catre compania OnePlus pe data de 20 iunie, iar foarte multa lume asteapta cu foarte mare interes ceea ce urmeaza sa fie prezentat. Lansarea OnePlus 5 va avea loc pe data de 22 iunie, smartphone-ul urmand a fi pus in vanzare la preturi care incep de la 550 de euro, o valoare mare pentru un terminal de acest gen.