Spotify – are un numar Ametitor de utilizatori

Spotity are peste 140 de milioane de utilizatori care-i platesc abonament lunar si asculta gratuit muzica din platforma sa in timp ce vad si reclame. Vorbim despre o cifra ametitoare de utilizatori care folosesc lunar Spotify, cu peste 90 de milioane mai mare decat cea de abonati anuntata cu doar cateva luni in urma, platforma fiind extrem de populara.

Apple a anuntat lunea trecuta ca are 27 de milioane de abonati ai Apple Music, iar cei de la Spotify pluseasa si anunta ca au 140 de milioane de abonati ai tuturor serviciilor. Spotify nu a anuntat si cati abonati are in prezent in raport cu cei care se folosesc de versiunea gratuita a serviciului de streaming audio, asa ca nu putem decat sa ghicim ca aceasta cifra ar fi de aproximativ 90 de milioane.

Spotify anuntase acum cateva luni ca are 50 de milioane de abonati platitori ai serviciului sau premium, deci ramane in continuare la o distanta aproape dubla fata de Apple. Cei de la Apple au reusit abia acum sa ajunga la o diferenta mai mica de 50% in abonati fata de cei de la Spotify, insa e probabil ca suedezii sa anunte in curand o cifra care sa fie de 2 ori mai mare decat cea a Apple.

Desi Spotify spune cati utilizatori are in total, Apple nu a facut asta, iar in cazul sau cifrele ar putea fi cu mult mai mari, din moment ce Apple Music este integrat nativ in iOS. De ce nu a dezvaluit Apple cifra totala de utilizatori e greu de spus, dar daca ar face-o, probabil i-ar linisti pe cei de la Spotify, care se lauda destul de mult in fata lumii intregi cu noua cifra.

“Today, we’re excited to share the news that Spotify has surpassed 140 million global monthly active users. On the eve of Cannes Lions 2017, the advertising Festival of Creativity, this is a particularly meaningful development, as our brand partners now have a bigger opportunity than ever to activate Spotify’s free user base.”

Spotify 140 milioane utilizatori