Secretele iPhone dezvaluite de omul care a creat iOS

Scott Forstall este omul care a condus, din functia de vicepresedinte al Apple, divizia care a creat iOS pentru iPhone, iPod Touch si iPad, iar acum el a dezvaluit secretele primului smartphone Apple. El a vorbit pentru mai bine de o ora in Muzeul pentru Istoria Calculatoarelor din Mountain View, California, si detaliaza momentele conceperii primului model al iPhone de catre Apple.

Povestile sale sunt extrem de interesante si explica modul in care proiectul pentru dezvoltarea iPhone a luat fiinta intr-o discutie care a avut la baza numai 4 oameni. Steve Jobs a fost motivat sa initieze acest proiect in urma numeroaselor tachinari facute de catre un manager al Microsoft al carui sotie era prietena cu vaduta lui Steve Jobs, iar asta spune multe despre ambitia sa.

Forstall povesteste despre momenentele importante din dezvoltarea iPhone, despre momentele in care terminalul a fost prezentat partenerilor, dar si despre prima conferinta de prezentare. Extrem de multe detalii foarte interesante sunt prezentate de catre fostul vicepresedinte senior care a parasit compania Apple dupa ce a lansat un iOS 6 cu foarte multe probleme.

Separat de el, in clipul video de mai jos veti vedea si marturii ale inginerilor Nitin Ganatra, Scott Herz si Hugo Fiennes, care au facut deasemenea parte din echipa care a dezvoltat iPhone. Sunt atat de multe detalii dezvaluite de catre acesti fosti 4 angajati ai companiei Apple, incat va recomand sa va rezervati 2 ore pentru a urmari intreaga inregistrare.

CHM Live | Scott Forstall and Original iPhone Innovators

Museum Historian John Markoff moderates a discussion with former iPhone team members Hugo Fiennes, Nitin Ganatra and Scott Herz, followed by a conversation with Scott Forstall. Submit your questions during the live program in the comments below.

Publicată de Computer History Museum pe Marţi, 20 iunie 2017