OnePlus 5 triseaza in testele de performanta

OnePlus 5 triseaza in testele de performante si prezinta rezultate false care prezinta in mod mincinos experienta de utilizare oferita clientilor.

OnePlus 5, smartphone-ul care abia a fost lansat in cursul zilei de ieri, triseaza in testele de performanta si afiseaza rezultate artificiale pentru a putea pacali utilizatorii. Descoperirea a fost facuta de catre cei de la XDA Developers, entitate care a descoperit si data anterioara ca OnePlus a trisat in testele de performanta, insa cu OnePlus 5 compania chinezeasca nu pare sa isi fi invatat lectia.

Totusi, la ce ne putem asteptam de la o companie care copiaza design-ul produselor altora si il prezinta ca fiind o inovatie proprie muncita din greu, OnePlus 5 fiind o clona a iPhone 7 Plus. Pentru ca OnePlus 5 este mai scump si este o clona a iPhone 7 Plus, cei dela OnePlus s-au gandit sa-l faca mai interesant prin falsificarea testelor de performanta facute de catre utilizatori.

Metoda este una clasica, OnePlus 5 crescandu-si frecventa de lucru a procesoarelor la valoarea maxima si mentinand-o acolo  pe toata durata de desfasuarare a testelor de performante. OnePlus 5 nu este primul smartphone care triseaza in testele de performanta si afiseaza rezultate false, dar cei de la OnePlus nici macar nu s-au obosit prea mult sa ascunda asta de revieweri.

OnePlus 5 triseaza in testele de performanta, obtine rezultate false

OnePlus 5 triseaza performante

Trisand in testele de performante, OnePlus 5 obtine rezultate cu maxim 6.5% mai bune decat cele normale, deci un spor nesemnificativ pentru utilizatori. Totusi, falsificand rezultatele, OnePlus 5 creeaza impresia gresita ca performantele sunt mai bune decat in realitate, dar utilizatorii nu au cum sa simta asta, avand in vedere ca diferenta nu este colosala, deci nici n-ar fi meritat ca OnePlus sa se faca de ras.

“The OnePlus 5, on the other hand, is an entirely different beast — it resorts to the kind of obvious, calculated cheating mechanisms we saw in flagships in the early days of Android, an approach that is clearly intended to maximize scores in the most misleading fashion. It is a bit upsetting that it has gotten to the point where we have to call out the same company twice for manipulating benchmark scores.”

OnePlus 5 triseaza performante 1

Pentru ca OnePlus este o companie invatata sa fure si sa minta, ea a raspuns acestor acuzatii despre OnePlus 5 cu un comunicat de presa in care spune ca totul este normal. Compania afirma ca OnePlus 5 se comporta in testele de performanta la fel cum se comporta in utilizarea zilnica, pentru a oferi cele mai bune performante, dar desigur ca asta este o minciuna sfruntata, dar in Shenzen a minti si a fura este ceva normal si face parte din cultura orasului.

“People use benchmark apps in order to ascertain the performance of their device, and we want users to see the true performance of the OnePlus 5. Therefore, we have allowed benchmark apps to run in a state similar to daily usage, including the running of resource intensive apps and games. Additionally, when launching apps the OnePlus 5 runs at a similar state in order to increase the speed in which apps open. We are not overclocking the device, rather we are displaying the performance potential of the OnePlus 5.”

In aceasta idee, orice fel de test de performante pentru OnePlus 5 este nul de drept, pentru ca rezultatele sunt false si nu reflecta realitatea, pentru cine vrea sa inteleaga asta. Procesorul OnePlus 5 nu va functiona vreodata la capacitatea la care ruleaza in testele de performanta, pentru ca s-ar dezlipi de pe placa de baza, ar sari si ar fugi, dar cine sa recunoasca asta ?

OnePlus 5 triseaza performante 2

OnePlus 5 triseaza performante 3

OnePlus 5 triseaza performante 4

19 COMENTARII

  1. Am facut test pe un M8 HTC , cu softul original a scos aproape 60000 si cu GPE clean a scos cam 42000. Poate la oameni prinde scor mare antutu

  2. Eu am avut one+one si m-a dezamagit…. a mers ok pana am inceput sa-l incarc cu 5 conturi de mail, aplicatii si apoi s-a incetinit drastic…. oricata memorie ai pune si orice procesor, daca nu optimizezi softul e degeaba….

  3. Asta se întâmplă când presa pune accent din ce în ce mai mult pe criteriul “performanță”, în loc să pună accent pe “experiența de utilizare”

  4. Scuză-ma dar eu nu vad o problema aici, noi foloseste cod ca să “manipuleze” scorul ci foloseste un boost in frecventa de la cpu sau gpu ceea ce demonstrează ca aceste componente sunt capabile de aceea mica diferența, e ca si cum ai spune”poi nvidia trișează in benchmarks pentru ca foloseste gpu boost”, pentru eficiență frecventa unui procesor este dinamică nu este fixa si daca acesta este bine racit si este bine alimentat normal ca o sa își dea “boost” peste specificatiile producatorului. Aș zice ca trișează in momentul in care aceste are un avantaj de scor dat de vreo modificare in cod,aici ne lovim de un boost in frecvență pe care acel chip demonstrează că îl poate atinge

  5. Inseamna ca nu ai inteles. Acel “boost” de care vorbesti tu se aplica EXCLUSIV in aplicatiile de benchmark. In RESTUL aplicatiilor, sau in folosirea interfetei de utilizator NU AI procesorul tactat la frecventa aia, iar la frecventa mai mica nu ignora throttling-ul, asa cum o face in benchmark-uri.

  6. Fara suparare, dar mi se pare ca exagerezi cu ura asta fata de modelul asta de telefon. Nu vad fraza in care sa nu fie numit clona sau in care sa nu asociezi denumirea de OnePlus cu furt sau copiere. Mie nu mi se pare ca e chiar clona lui 7 Plus. Au pus camera dubla pe spate in aceeasi pozitie ca a Plus-ului, dar asta nu se poate considera plagiat. Nu e primul telefon care vine cu modificarea asta dupa 7 Plus, dar de asta vad ca te iei cel mai tare. Daca o punea pe diagonala, iarasi erau bataia de joc a lumii. Nicicum nu e bine.
    Iar pentru avocatii si fanii extremisti ai Apple care s-au inmultit prin comentarii ca ciupercile dupa ploaie, mai domoliti-va ura fata de asiatici. Nu uitati ca al vostru iPhone tot acolo a fost facut si pana la urma proiectat de o echipa multiculturala, din care au facut parte, cel mai probabil, multi “galbejiti”. Sincer, numai la noi se poate duce un astfel de razboi online cu tenta rasista pe baza unui telefon. Asa e cand ai prea mult timp liber si acces la internet. Pacat!

  7. Peste 90% dintre cei care vorbesc de OnePlus recunosc faptul ca e clona a iPhone 7 Plus, tu vezi doar camera, dar daca deschizi ochii mai bine, vezi ca nu e doar atat.

  8. Halal review-er mai esti. Ce treaba ai tu cu micuta companie? De la cine ai vrea sa imprumute? De la aia mai slabi ca ea? Toti triseaza in testele de performanta, iar 7-8% e cantitate neglijabila. Da ca iphone a “imprumutat” design-ul iphone 6 si apoi a continuat si cu 7 de la HTC M7 si M8 ce zici?

  9. Am OnePlus 3 de un an și sunt foarte mulțumit.
    La mulți cu S7 EDGE le-am făcut mucii cravată!
    Se bagă careva?!
    Individul care a scris articolul,, bagă ” de la el, e mare fan Apple sau Samsung și nu poate să accepte că și alții mai pot face lucruri bune.
    Aș vrea să înțelegeți din comentariul meu că trebuie să probați și nu să aruncați cu mai mult de 400 euro pentru un S8, care are aceleași performanțe, sau mai slabe decât Oneplus 5.

  10. Eu nu am acceptat ca alta companie in afara de Apple face lucruri bune ? Individule, citeste articolele in care laudam schimbarile Samsung.
    Cat despre OnePlus 5, e o chinezarie, ca toate din serie, iar la calitate nu are cum sa fie mai bun decat ceva facut de Samsung, chiar daca are performante mai bune.