Primul iPhone a fost lansat multumita unui manager Microsoft

Primul model al iPhone a fost dezvoltat de catre compania Apple timp de aproximativ 2 ani de zile inainte ca el sa fie prezentat lumii intregi, la inceputul lunii ianuarie a anului 2017. Ceea ce lumea nu stia despre iPhone este “scanteia” care a “aprins” dorinta lui Steve Jobs de a dezvolta un smartphone care sa fie cu mult mai bun decat orice exista atunci pe piata.

Dimineata v-am prezentat un interviu dat de catre Scott Forstall, un fost vicepresedinte senior al Apple, care pana in 2011 era “mana dreapta” a lui Steve Jobs in companie. El a explicat ca Steve Jobs s-a motivat sa initieze proiectul pentru dezvoltarea iPhone, cunoscut atunci ca Project Purple, dupa tachinarile unui manager al companiei Microsoft.

Sotia lui Steve Jobs, din acea vreme, avea o prietena al carei sot lucra la Microsoft ca manager, cuplurile intalnindu-se ocazional, iar de aici porneau discutii aprinse. Acest manager al Microsoft il tachina constant pe Steve Jobs cu privire la produsele grozave pe care le face a sa companie si pe care cei de la Apple nu le au si nu le-ar putea produce vreodata.

Primul iPhone a fost lansat multumita unui manager Microsoft

Intr-una dintre aceste intalniri, managerul Microsoft a reusit sa il enerveze atat de tare pe Steve Jobs cu laudele pentru tabletele pe care compania Microsoft le dezvolta. Managerul a afirmat ca tehnologia de ultima generatie va tine produsele Microsoft in atentia tuturor, in special stylusului dezvoltat pentru ea, discutia aprinsa si argumentele “aruncate” de catre cei doi motivandu-l pe Steve Jobs sa initieze procesul de dezvoltare al iPhone.

Project Purple avea drept scop crearea unui smartphone care sa aiba un sistem de operare evoluat care functiona doar prin atingeri multiple, dar si senzori capacitivi, nu rezistivi, cum foloseau toate companiile. De aici totul a devenit istorie, pentru ca 2 ani mai tarziu Steve Jobs avea sa prezinte iPhone pentru lumea intreaga, smartphone-ul devenind cel mai popular lansat vreodata.

Foarte multe alte detalii importante puteti descoperi in interviul de mai jos.

CHM Live | Scott Forstall and Original iPhone Innovators

Museum Historian John Markoff moderates a discussion with former iPhone team members Hugo Fiennes, Nitin Ganatra and Scott Herz, followed by a conversation with Scott Forstall. Submit your questions during the live program in the comments below.

Publicată de Computer History Museum pe Marţi, 20 iunie 2017

1 COMENTARIU